Тръмп: Синът на Осама бин Ладен е ликвидиран

OFFNews 14 септември 2019 в 22:29 3264 0

Белия дом, Вашингтон

Снимка АА

Синът на терориста Осама бин Ладен – Хамза, е унищожен при операция на САЩ, се посочва в изявление на президента Доналд Тръмп, цитирано от Fox News.

Пресслужбата на Белия дом разпространи съобщението, в което се казва, че „високопоставеният член на Ал Кайда и син на Осама бин Ладен е бил убит в хода на антитерористичната операция на САЩ в региона на Афганистан и Пакистан“.

Тръмп подчертава, че гибелта на бин Ладен – Младши не само ще лиши „Ал Кайда“ от важни лидерски качества и символичната връзка с неговия баща, но и ще подкопае важни оперативни действия на групировката. „Хамза бин Ладен отговаряше за планирането и работата с различните терористични групировки“, уточнява американският президент.

Точната дата на ликвидирането на бин Ладен – Младши не е посочена в изявлението. За вероятната му смърт в началото на август съобщи агенция Reuters. Но източникът от администрацията, говорил пред медията, не предостави никаква информация за това къде и кога е умрял Хамза. Тогава Доналд Тръмп отказа коментари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови