Тръмп: Ще вземем мерки за ограничаване на американските инвестиции в китайски компании

OFFNews 30 май 2020 в 16:47 2981 3

Американската администрация ще проучи начини за предпазване на американците от рисковете да инвестират в китайски компании, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на брифинг в Белия дом, предадоха световните агенции.


Той отбеляза, че е поръчал да бъде направен преглед на дейността на китайските компании, чиито ценни книжа се търгуват на американските борси, за да бъдат защитени американските инвеститори.


Инвестиционните компании не трябва да излагат клиентите си на скрити и необосновани рискове, свързани с финансирането на китайски компании, които не спазват същите правила като другите, заяви Тръмп.


Сред ангажираните в работната група, която ще направи обзора на дейността на китайските компании, са министърът на финансите Стивън Мнучин и централният банкер Джероум Пауел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

3

Azarael

31.05 2020 в 12:05

До заблудената мунтафонка "Сокерез в наште храсти"

Този глупак не вижда ли че си отива от политическата сцена
и че страната му е на прага на Гражданска война . . .
И че ще се сбъдне прогнозата на множество световни политически анализатори, че САЩ ще се разцепи на няколко по-малки самостоятелни държави.
За това ще спомогне и Китай, на която "краварите" дължат над
650 000 000 000 долара !

152

2

Socerez

30.05 2020 в 22:57

Едно умно нещо от тоз идиът! После трябва да последва връщане на американски компании от китай в САЩ! Европа трябва да направи същото!