Тръмп се сравни с Навални, САЩ се превръщали в комунистическа държава

Причината е, че беше осъден на 355 млн. долара глоба за финансови измами

OFFNews 21 февруари 2024 в 07:24 1091 1

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Бившият американски президент Доналд Тръмп сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, като коментира проблемите си с правосъдието и заяви вчера, че е обект на политическо преследване.  

Бившият президент на САЩ бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами за изопачаване на реалната стойност на империята му от недвижими имоти с цел по-изгодно финансиране от банките. 

"Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм", заяви той в Южна Каролина.

Тръмп нарече съдията по делото "ненормалник". "Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес", добави той, цитиран от Асошиейтед прес и БТА. 

Ситуацията с Навални е много тъжна. Той беше много смел човек, защото се върна, а можеше да остане в чужбина. Честно казано, може би щеше да е по-добре да не се връща и да продължи да говори извън страната. Мнозина смятаха, че това може да се случи и то се случи. Това е ужасно нещо и се случва и в нашата страна. Ние се превръщаме в комунистическа държава в много аспекти”, каза Тръмп.

Тръмп бе атакуван преди дни от опонентката си в първичните избори при републиканците Ники Хейли.  "Фактът, че не казва нищо за Навални, показва, че или е на страната на Путин и мисли, че е добре да убиваш политическите си опоненти, или просто не смята, че това е важно", заяви тя в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки