Тръмп с 34 обвинения и без Мелания до себе си: Не мога да повярвам, че това се случва в Америка

Бившият президент бе задържан за кратко, после се прибра в имението си. По закон го заплашват 136 години затвор

OFFNews 05 април 2023 в 07:34 5611 22

Доналд Тръмп

Снимка АП/БТА

Бившият президент Доналд Тръмп се завърна в имението си Мар а Лаго

Бившият президент Доналд Тръмп, който се завърна в имението си Мар а Лаго, произнесе 25 минутна реч пред събралите се негови симпатизанти, след като съдът в Ню Йорк му повдигна 34 обвинения, по които той пледира "невинен". Според местното законодателство те могат да доведат до общо 136 години затвор. 

Те са за фалшифициране на бизнес досиета чрез предполагаемо погрешно класифициране на плащания към адвоката му Майкъл Коен като за правни услуги, а те всъщност са възстановявания на пари, използвани за тайни плащания - 130 000 долара за  бившата порноактриса Сторми Даниелс, още 150 000 долара за втора жена, за която се смята, че е Карън Макдугъл, и 30 000 долара за портиер от Trump Tower, който е заплашвал, че ще излезе публично с история, в която се твърди, че има и дете.

Тръмп благодари на семейството си за подкрепата, но при речта му отсъстваха дъщеря му Иванка и съпругата му Мелания.

Той заяви, че никога не си е представял, че нещо подобно може да се случи в Америка, предаде Ройтерс. "Единственото престъпление, което съм извършвал, бе да защитавам безстрашно страната ни от тези, които се опитват да я разрушат", допълни Тръмп. 

Въпреки че започна с тирада срещу прокурорите, той не отправи призив към поддръжниците отново да излязат на демонстрации.

Тръмп не оповести и подробности около плановете си за предизборната си кампания, към която се очаква да се завърне.

Бившият президент направи кратък обзор по различни съдебни дела срещу него, сред които и това за класифицираните документи, открити в имението му Мар а Лаго, след като напусна Белия дом в началото на 2021 година. Той коментира и разследването на щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Тръмп заяви, че делата срещу него представляват опит за осуетяване на преизбирането му за президент, като ги нарече "масирана намеса в изборите в невиждан досега мащаб".

76-годишният Тръмп се появи в сградата на съда в Манхатън, Ню Йорк, във вторник вечерта българско време, след което беше задържан за около 40 минути.

Решението да му бъдат повдигнати обвинения беше взето от голямо жури на съда през миналата седмица. Става въпрос за дело за плащане на подкуп на порноактрисата Сторми Даниелс в замяна на нейното мълчание за техен сексуален акт.

Тръмп беше посрещнат от два протеста от негови противници и поддръжници, събрали се в района на сграда на съда. Той нямаше възможност да направи изявление по време на процедурата по повдигане на обвинения.

Процедурата включваше сваляне на пръстови отпечатъци от бившия президент и регистрирането му като обвиняем в престъпление. По време на предявяването на конкретните обвинения в съдебната зала не бяха допуснати журналисти, а само няколко фотографа.

След предявяването на обвиненията Доналд Тръмп беше пуснат на свобода и замина обратно за дома си във Флорида.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

23

deyan_h

05.04 2023 в 22:50

Отново... Много странна публикация от Уффнюз...
Не го обвиняват за "подкуп на порноактриса", това би била чисто частна транзакция... АКО! не беше осчетоводена като разход за кампанията.... Става въпрос чисто и просто за дължими данъци.

Ние тук това нали...))) хаха.

22548

22

dolivo

05.04 2023 в 22:31

Бутафорен брак, бутафорен бизнес, бутафорна емпатия.

Това е дядо ви Тръмп.

Гений манипулатор на най-лабилната прослойка от обществото, източваше ги с курсове по продажби с бутафорния си университет, трагедия.

А, и руски агент, държан с компромати от сексуално естество директно от ФСБ.

924

21

Diogen

05.04 2023 в 20:28

При избирането си през 2016 г Тръмп непрекъснато повтаряше, че не е политик и иска да "изгребе блатото във Вашингтон". Да, той е прав, такова политическо блато има, но той подцени алигаторите, които го обитават. И сега те са се оебинили с една единствена цел -да го изядат с парцалите. С други думи през декември т.г., когато Тръмп ще се яви в съда, ще му готвят пързалка, която да му попречи да претендира за официална кандидатура за президент от Републиканската партия. Конгресът, на който ще бъде подоен кандидатът вероятно ще е през януари 2024 г. Има голяма вероятност Тръмпи Бой да изпадне от класацията, ако хората на Байдън си изиграят картите правилно. Лошото на Тръмп е, че той си е внушил, че едва ли не е Господ и това му дава правото да решава кой да се кандидатира и кой не. По този повод Дон бълва змии и гущери срещу Рон ДеСантис, губернатор на Флорида, който се сочи за най-веороятен кандидат за белия дом на републиканците. ДеСантис е млад и харесван е от независимите избиратели.

12407

19

Bad Horse

05.04 2023 в 17:17

Направи всичко възможно да има ваксини срещу Ковид. И ги даде на хората преди да си тръгне. До януари 2021, кметове, губернатори и медии крещяха как ваксините била недоказани и опасни, как никога няма да ги приемат и т.н. И веднага лед като Байдън се закле, се обърнаха на 180, и почнаха със същия бяс да хвалят ваксините, да ги налагат в техните градове и щати и да се кланят на трупа Джо Байдън като спасител. Това беше такава драстична промяна буквално за седмици, че е още прясно в главите на хората.

12407

18

Bad Horse

05.04 2023 в 17:14

Доста неща направи. Не всичко, естествено. Но при 100% съпротива на всички нива на държава, съдилища, медии, собствената му партия... И пак, назначи няколко нормални хора във Върховен Съд, който се беше превърнал в ултра-ляв орган за промяна на страната, вместо да си върши работата по тълкуване на закони. После същия този Върховен Съд с негови назначения отказа дори да разгледа доказателствата за изборна измама през 2020. Толкова по темата за спазване на правилата - Тръмп ги спази. Бори се докрай със законните средства, които имаше, и не прекрачи границата. Дали се е провалил... това избирателите ще кажат след година и нещо. Миграцията намаля по негово време. Заетостта сред малцинствата се вдигна до рекордни нива, като резултат. Намали регулации и данъци. Бизнеса бумна, като резултат.

2073

17

Johnny B Goode

05.04 2023 в 16:17

Bad Horse, това в което си прав е, че имаше доста натрупано напрежение и хората гласуваха за Тръмп с надеждата за промяна, както Рейгън я направи навремето.
Но Тръмп излезе евтин палячо, не оправда очакванията и с две думи се провали.
След първия му мандат политическата му кариера е "Chronicle of a Death Foretold"

12407

16

Bad Horse

05.04 2023 в 15:12

Нарушавал правилата? Не го ли блокираха съдилищата в Америка? Можеше с президентски декрет да направи Стената. Но той действа в рамките на закона, не като диктатор. Ако политиците спазваха "правилата", нямаше да има нужда от външни хора като Рейгън да влязат като слон в стъкларски магазин и разбият всичко на парчета. Тръмп е симптом. Когато си отиде, ще дойде друг. Защото хората се чувстват безгласни и си търсят рупор. Ако нямат, ще почне гражданска война.

12407

15

Bad Horse

05.04 2023 в 15:12

"Правилата" са написани в конституцията, правата на гражданите, разделението на властите и т.н. Точно елита ги нарушава, не Тръмп. Двете партии са в любовна прегръдка с глобалните корпорации, които притежават големите медии, образованието, Холивуд и други инструменти за контрол над хората, и правят каквото си искат стях. Но Интернет за първи път почна да отваря очите на някои. Затова се стичат към такива "палячовци" и "популисти" като Тръмп, Фарадж, Зеленски... Дори тук си имаме Слави Трифоноф с референдумите му. Хората търсят разрушителна външна сила, да разбие системата, която ги унищожава.

Какво значи "популист" - политик който говори това което мислят хората. Медиите го обърнаха на обида, но всеки политик трябва да е популист, трябва да представя група хора в политиката, за да се чуе гласа им. На всички, особено на тези, които са неприятни на елита.

345

14

Джендо Джедев

05.04 2023 в 11:59

Линкът ти не работи.

Наистина, има разлика в източниците, но едва ли е толкова голяма, че да наклони везните. Единственото, в което Тръмп печели заради обвиненията, е в първичните избори. На национално ниво, обаче, този процес му носи сериозни негативи.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-desantis-opponent-president-arrest-b2314058.html

А го мразят мнозина защото е палячо и популист. Когато някой разваля дисциплината с маймунджолъци, си спечелва врагове сред тези, които следват правилата, особено ако наистина се издигне високо. Дотогава е просто полезен идиот. Нещо като нашия Волен. Нормално!ледват правилата. Нещо като нашия Волен. Нормално!
 
X

Да помогнем на украинските деца!