Тръмп: Русия ни изпрати много, много голям самолет. Много приятно

OFFNews 01 април 2020 в 16:20 5872 0

Снимка kremlin.ru

Русия е изпратила военнотранспортен самолет с медицинско оборудване на САЩ, като помощ в борбата с COVID-19, предаде руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. 

Самолетът е излетял тази нощ от летище "Чкаловски" край Москва. 

Пратката съдържа медицински принадлежности и средства за лична защита, които са предназначени за борбата с коронавируса. 

"Русия ни изпрати много, много голям самолет. Вещи. Медицинско оборудване. Много приятно", заяви американският президент Доналд Тръмп на брифинг в Белия дом. 

Тръмп каза, че има страхотни отношения с голяма част от страните и добави, че и Китай също им е изпратил някои необходими медицински принадлежности. 

Президентът на САЩ подчерта, че е бил много изненадан, че доста държави са помогнали на САЩ.  

Според последните данни на университета Джоинс Хопкинс заразените в САЩ са близо 190 хил. души, а броят на починалите надхвърля 4 хил.

Още в понеделник хуманитарната пратка беше договорена в телефонен разговор между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По думите му Путин е предложил помощта на фона на тежката епидемиологична обстановка в САЩ, а Тръмп с признателност я е приел.

"Важно е да се отбележи, че предлагайки помощ на американските колеги, президентът изхожда от това, че когато американските производители на медицинско оборудване и материали наберат обороти, те също така могат да отговорят с взаимност в случай на необходимост", посочи Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови