Тръмп разкритикува съпартийците си, че не са единни срещу импичмънта му

OFFNews 22 октомври 2019 в 08:11 1967 0

Американският президент Доналд Тръмп порица свои съпартийци за това, че не показват единство по въпроса за процедурата по импийчмънт. В същото време Тръмп коментира, че демократите се надяват разследването срещу него да им помогне на изборите догодина.

На среща на кабинета Тръмп говори обстоятелствено за течащата процедура по импийчмънт, като на няколко пъти защити телефонния си разговор с президента на Украйна, който стана отправна точка за разследването.

Президентът не пропусна и да осъди своя съпартиец Мит Ромни за това, че не е на негова страна. Тръмп каза, че въпреки различията си с демократите той ги уважава за това, че са сплотени.

„Сред тях няма хора като Мит Ромни“, заяви Тръмп.

Пред репортери президентът каза още, че по негово мнение демократите искат да го свалят от власт, защото това е единственият начин, по който могат да спечелят изборите догодина.

Междувременно разследването продължава като днес се очаква изслушването пред законодатели на американския посланик в Украйна Бил Тейлър. Той се приема за ключова фигура в разследването.

Неотдавна демократи представиха есемеси на Тейлър до други американски дипломати, в които задържането на военна помощ за Украйна е определено като „кошмарен сценарий“. В текстовите съобщения Тейлър пише, че е „налудничаво“ помощ за сигурност да се обвързва с политическа кампания.

Тръмп настоява, че разговорът му с Володимир Зеленски е бил „перфектен“.

Твърди се, че по време на разговора през юли американският президент е поискал разследване на семейството на политическия си опонент Джо Байдън. Това става в момент на задържане на близо 400 милиона долара военна помощ за Украйна.

Тръмп отрича задържането на помощта да е било политически мотивирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови