Тръмп посрещна 2018-а в Палм бийч и обеща да е фантастична

OFFNews 01 януари 2018 в 13:18 2160 0

Доналд Тръмп

Сбогувайки се с 2017 година с разточително парти в частния си клуб, президентът на САЩ Доналд Тръмп предрече, че 2018-а ще бъде "страхотна година", предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Тръмп заяви, че борсовият пазар ще продължи да върви нагоре, а компаниите ще се продължат "да се надпреварват" да се установявят в САЩ. Той се похвали с редица постижения като данъчната реформа, отварянето на Арктическия национален резерват за дива природа за сондиране, както и промените в националния закон за здравеопазването.

"Ще бъде фантастична година", каза Тръмп на репортерите, облечен в смокинг, влизайки в позлатената бална зала на Мар-а-Лаго, придружен от първата дама Мелания и сина им Барън.

Запитан за новогодишното послание на севернокорейския лидер, предлагащ диалог, Тръмп отговори: "Ще видим!"

Сред гостите бяха съветниците на Белия дом Иванка Тръмп и съпругът ѝ Джаред Къшнър, синовете на президента Ерик Тръмп и Доналд Тръмп-младши, и министърът на финансите Стивън Мнучин.

По-рано вчера Тръмп увенча отиващата си година с видеотрибют - клип, посветен на собствените му върхови постижения и на американската изключителност.

В 30-минутното видео се редуват сцени с Тръмп заедно с войници, с агенти от граничните патрули и с други световни лидери, на фона на внушителен саундтрак, докато президентът говори за страната си: "Ние родихме модерния свят и ние ще оформим утрешния свят със силата и уменията на американския народ".

Сред успехите си Тръмп посочва избора на нов член на Върховния съд, усилията си за съкращаване на регулациите и най-вече данъчната реформа, която нарича "най-голямото орязване на данъците в съвременната история". Тръмп публикува видеото заедно с новогодишно послание: "Каква година беше само, а при това едва сме започнали. Заедно ние ПРАВИМ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО! Честита Нова година!" По-късно той добави още едно пожелание в Туитър в типичен бомбастичен стил: "Докато страната ни бързо става по-силна и по-умна, искам да пожелая на всички мои приятели, поддръжници, врагове, хейтъри и дори на най-нечестните медии на фалшивите новини (фейк нюз) щастлива и здрава нова година! 2018 ще бъде велика година за Америка!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови