Тръмп победи, защото бедните не ги е грижа за космополитизма на елитите

Марк Деюз 09 ноември 2016 в 14:44 10124 9

Мнозина от интелектуалния, политическия и културния елит не си дават сметка колко е чужд и заплашителен техният космополитизъм - едновременно в икономическо и социално отношение - за така наречените от Зигмунд Бауман "нови бедни", хората, които едва се задържат в средната класа. 

На всичко отгоре, медийната среда става все по-податлива за нестандартни решения в предизборните кампании. Например: пословичната дисциплинираност на Клинтън "винаги готова да отговори на съобщенията ви" беше надхитрена от среднощните туитове на Тръмп.

Цялостно президентство на Доналд Тръмп отбелязва невероятната мощ на въздействащата политика - тип въздействие, засилено в медиите: изглежда е по-лесно да приемеш агресивно или друго разпалено изявление в социалните мрежи, отколкото професионално изготвено послание от телевизионна реклама в кампанията.

И освен всичко друго - дълбоко съчувствам на толкова много от приятелите и близките ми, които трябва да обяснят всичко, точно както при Брекзит, на своите деца на сутринта.

Проф. Марк Деюз е един от водещите съвременни медийни изследователи. Преподава нови медии и журналистика в Лайденския университет и в Университета в Индиана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

09.11 2016 в 16:17

Точно чесъна да ми говори за дискусия и тези, ти е един открит дебат няма да издържиш повече от десет минути, а за приятелката ти да не говорим...

25665

1

Victimized

09.11 2016 в 15:08

Да, всички видяхме от Уикилийкс, че целия екип на Хилъри пише туит 2 дена , цели 120 символа .