Тръмп оздравя, подновява публичните изяви

OFFNews 09 октомври 2020 в 07:16 2486 1

Лекарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Конли съобщи, че президентът е завършил курса си на лечение от коронавируса, състоянието му е стабилно и може да се върне към публичните си ангажименти още в събота, предаде Ройтерс.

"Събота ще е десетият ден, откакто в четвъртък беше поставена диагнозата, и въз основа на траекторията на разширената диагностика, която извършва екипът, смятам, че тогава президентът би могъл да се върне към публичните си дейности без риск", каза лекарят в кратко становище, разпространено от Белия дом и цитирано от Франс прес.

Конли отбеляза, че Тръмп е реагирал изключително добре на лечението и откакто се е върнал от болницата, изследванията му са стабилни и не показват никакъв признак болестта да прогресира.

Излекуваният американски президент заяви, че ще опита да свика предизборен митинг в щата Флорида в събота и добави: "Ако имаме достатъчно време да го организираме", предаде Асошиейтед прес.

Той съобщи също, че може да свика предизборен митинг на следващата вечер в Пенсилвания.

Пред телевизия "Фокс нюз ченъл" Тръмп изрази желание да възобнови предизборните си прояви и то само часове след като неговият лекар обяви, че състоянието му е добро.

Днес на американския президент ще бъде направен още един тест за COVID-19, седмица след като постъпи във военномедицинския център "Уолтър Рийд" и остана там три дни на лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови