Тръмп отрече да планира уволнението на спецпрокурора за руската намеса на изборите

OFFNews 18 декември 2017 в 11:38 1654 0

Американският президент Доналд Тръмп отрече да планира уволнението на спецпрокурора по делото за руската намеса на изборите Робърт Мюлер. 

За възможно уволнение на Мюлер се заговори, след като президентът отправи критики срещу Мюлер, който е получил достъп до хиляди имейли, изпратени и получени от членове на екипа на Тръмп преди встъпването му в длъжност. 

Имейлите са на 13 души от екипа на Тръмп, в това число и бившият съветник по отбраната Майкъл Флин, който по-рано този месец призна, че е излъгал ФБР в рамките на разследването за руската намеса на изборите. 

Говорител на спецпрокурора заяви, че имейлите са получени от федерална агенция, а не от предходния екип на Тръмп и достъпът е получен по законен начин. 

Демократите също изразиха притеснението си през последните дни, че Тръмп може да уволни спецпрокурора. Той обаче отрече категорично да планира да го уволни. 

Не мога да си представя, че в имейлите има каквото и да било, защото, както казахме, няма тайни споразумения, каза Тръмп. 

Администрацията на Тръмп отрече да е работила с Русия в рамките на предизборната кампания през 2016 г. Самият Тръмп определи разследването като "лов на вещици". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!