Тръмп отхвърли резултатите, отиде да играе голф и ''завърши'' като восъчна фигура в ''Мадам Тюсо''

Не очаквайте президентът да признае реалността скоро, това може никога да не се случи - казва източник от Белия дом

OFFNews 07 ноември 2020 в 21:06 8895 0

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп като восъчна фигура в музея "Мадам Тюсо"

Доналд Тръмп отказа да признае резултата от изборите, а вместо това в писмена позиция заяви, че победителят в тях Джо Байдън "бърза погрешно да се обяви за победителя" и нарече съревнованието "далеч от приключване". Президентът, изгубил битката за преизбирането си, отиде да играе голф в клуба си във Вирджиния, а Белият дом потъна в мълчание.

Докато световните лидери изпращаха поздравления за избирането на 46-ия президент на Съединените американски щати Джо Байдън, Тръмп заплашва със съдебни дела и твърди, че изборите не са били честни, но не посочва нарушения, нито доказателства.

Не очаквайте президентът Тръмп да приеме реалността и да признае резултатите скоро - съветва източник от екипа на Тръмп, потърсен от журналист от CNN за коментар за поведението да президента. Според източника Тръмп е огорчен и "се хваща за всяка сламка", за да докаже, че не е загубил. Възможно е той никога да не приеме реалността - допуска източникът.

В този контекст едва ли е изненадващо, че президентът Тръмп няма никакво намерение да покани новоизбрания си наследник Джо Байдън в Белия дом през следващите дни. Президентът Тръмп няма такива планове, казва източник, цитиран от CNN. Традиционно такава среща се състои в Овалния кабинет между отиващия си и поемащия поста президент. Самият Тръмп бе гост на Барак Обама на 10 ноември 2016 г. и често напомня за тази среща, когато президентът Обама му е казал важна информация за Северна Корея.

Поведението на президента Тръмп предизвика отзвук отвъд океана и музея на восъчните фигури "Мадам Тюсо" в Лондон реши да "преоблече" восъчната фигура на политика и да го покаже в ролята, която сам той избра да играе в последните си дни на действащ президент - като просто някой, който играе голф. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови