Тръмп отхвърли пакета помощи за пострадали от пандемията, бил срамен

Президентът поиска сумата от 600 долара за двойка да бъде повишена на 2 000 или 4 000

OFFNews 23 декември 2020 в 06:56 2519 0

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли помощния пакет в размер на около 900 милиарда долара, приет от Конгреса. Той го окачестви като "срамен" и поиска увеличаване на сумата, която да получават изпадналите в затруднение семейства, предаде Франс прес.

"Искам от Конгреса да измени законопроекта и да увеличи нищожните 600 долара на 2000 долара или на 4000 долара на двойка. Искам също така Конгресът да премахне непотребните и скъпо струващи елементи от този закон", заяви Тръмп във видео, публикувано в "Туитър".

Приетият от американските законодатели план за подпомагане на пострадалите в икономически план от пандемията от COVID-19 не може да влезе в сила без подписа на президента, отбеляза АФП.

Той беше представен в понеделник следобед и прехвърлен през Камарата и Сената за броени часове, докато депутатите работеха, за да приключат годината.

Въпреки че много депутати се оплакаха, че им е дадено толкова малко време да прочетат законопроекта, те гласуваха за него, тъй като местният бизнес и избирателите търсят икономическа помощ от пандемията.

Сенатът прие пакета с 92-6 гласа, след като Камарата го одобри с още едно двустранно гласуване, с 359-53 гласа.

Тези гласове биха били достатъчни, за да отменят вето, ако Тръмп реши да предприеме тази стъпка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови