Тръмп не може да намери 454 млн. долара за гаранция

OFFNews 19 март 2024 в 10:20 983 0

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Доналд Тръмп не е в състояние да внесе пълната гаранция в нюйоркски съд от 454 млн. долара глоби по делото за финансови измами, свързано с империята му за недвижими имоти, признаха адвокатите му, цитирани от Франс прес и БТА.

Внасянето на гаранция за такава сума е "практически невъзможно", заявяват юристите в документ от 5000 страници, публикуван в интернет от Апелативния отдел на Върховния съд на щата Ню Йорк в Манхатън. 

"Размерът на съдебното решение, включително лихвите - 355 млн. долара плюс 100 млн. долара лихви за Доналд Тръмп и плюс 8 млн. долара лихви за синовете му Доналд-младши и Ерик. Много малко застрахователни компании ще разгледат гаранция, близка до тази сума, казват адвокатите, които твърдят, че са се обърнали към около 30 застрахователни компании.

Това означава, че при липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие, а бизнесменът и кандидат за президент ще трябва да плати цялата сума до 25 март или рискува част от имуществото му да бъде конфискувано от съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!