Тръмп нарече канадския премиер ''двуличник'' и обиден напусна срещата на върха на НАТО (видео)

OFFNews 04 декември 2019 в 23:55 5525 0

Снимка nato.int

Американският президент Доналд Тръмп нарече канадския премиер Джъстин Трюдо "двуличник" и отмени заключителната си пресконференция на срещата на върха на НАТО в Лондон.

Причината - видео, разпространено от канадската телевизия CBS, на което се чува как Трюдо иронизира Тръмп.

Кадрите показват как вчера, по време на приема в Бъкингамския дворец, британският премиер Борис Джонсън пита френския президент Еманюел Макрон защо е закъснял.

Трюдо отговаря вместо френския президент и казва, че Макрон е закъснял, защото е трябвало да участва в 40-минутна пресконференция заедно с Тръмп. 

Канадският премиер казва също така, че хората от екипа на американския президент "направо са останали с увиснали ченета".

Реакцията на Тръмп не закъсня: "Трюдо е двуличник. Мисля, че е добро момче, но истината е, че му заявих директно, че не плаща два процента за отбрана. И мисля, че хич не е щастлив по този повод. Той не плаща два процента, а трябва да плаща два процента. Канада има пари."

В заключителната декларация след срещата си в Лондон държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО посочват, че Китай и Русия поставят "предизвикателства" пред Организацията на Северноатлантическия договор. 

В документа е отбелязано също така, че страните членки заедно ще предприемат по-категорични действия срещу тероризма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови