Тръмп нарече Байдън ''идиот''

OFFNews 10 март 2024 в 15:05 4024 26

Тръмп

Снимка БТА/АП

Тръмп.

Скандалният бивш президент на САЩ и кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп нарече действащия американски президент Джо Байдън "идиот".

Тръмп каза това по време на реч пред свои поддръжници в Джорджия. Милиардерът обвини Байдън, че не е способен да гарантира сигурността на САЩ.

"Ако имахте наистина способен президент като мен, искам да ви кажа, че щяхме да сме в пълна безопасност. Сега Путин говори за ядрени оръжия. И знаете ли защо? Защото знае, че президентът на Съединените щати е идиот, с когото може да се справи", каза Тръмп.

Доналд Тръмп ще бъде основният кандидат за президент на Републиканската партия. Последната му съперничка Ники Хейли обяви, че се оттегля от надпреварата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1600

27

Люгер Химарс

13.03 2024 в 00:06

да благодарим на Академик Денков, че чрез дерогационното си европейско правителство и медийно поведение чрез тиражиране на правилни мисли и новини формира класа от мислители като този коментатор под мен.

Съвсем европейско е. Това, че две години не се помогна на Украйна, така, че да се справи - СЛАВА БОГУ, че му се намери виновник на това положение в бъдеще време.
И когато бъдещето време донесе една съвсем различна реалност и Украйна си реши проблемите, какво ли ще пеят птичките при нас? Ами на кого му пука всъщност :)

345

26

Джендо Джедев

11.03 2024 в 16:58

Люгер,

Да се твърди, че Моркова помага на Украйна защото й е ПРОДАЛ малко оръжие преди време (при това - с редица уговорки по сделката) е толкова абсурдно, колкото и да се твърди, че Русия й помага щото също й е продала оръжие преди време.

За сметка на това имаме следната реалност: Моркова възнамерява да спре помощта за Украйна и го тръби наляво и надясно. Състхо така заявява, че ще хвърли някои страни от НАТО на Русия. Заплашва и с изтегляне на САЩ от НАТО. Гушка се с другия полезен идиот - Орбан. И 60 милиарда долара помощ за Украйна стоят блокирани най-вече заради него докато през това време орките са в офанзива и мрат украински войници и цивилни. Такава е действителността. Пък ти си бълнувай за социалисти, ТКЗС и каквото си щеш там.

345

24

Джендо Джедев

11.03 2024 в 12:57

Люгер,

Мдам, класиката в жанра - не било компютри, а компоти! Демек - Моркова ПРОДАЛ на Украйна оръжия. Business as usual!. Ама когато Рашка нападна открито Украйна, си показа рогата и почна да критикува американската помощ за Украйна. И заявява в прав текст, че ще я спре ако го преизберат. Това са реалностите, а ти продължаваш да се кланяш на култа, че бил ПРОДАЛ на Украйна малко оръжие.

А Кулеба с тия думи си върши работата - подготвя се лошия сценарий с преизбирането на Моркова.

Викаш, позор била военната помощ за Украйна? Малко е, да. Е, а с Тръмп ще е без хич! Засега добре се справя с блокирането й, няма спор! Ето ти още една реалност. Гледаш ли я ил предпочиташ да правиш метани пред иконата с Моркова? А през това време гинат украинци!

-1600

23

Люгер Химарс

11.03 2024 в 11:49

Джендо, заповядай: https://www.newsweek.com/trump-praised-first-us-weapons-sale-ukraine-1857509

Виж какво точно казва украинския министър Кулеба по темата също така: "Много благодарим на Байдън за всичко, но на базата на досегашния ни опит с Тръмп, с него въоръжаването на Украйна ще бъде различно."

Аз се интересувам от реалността и специално от успеха на Украйна, а ти си човека с привързаност към култа и митовете на левичарите, безрезултатно говорене по телевизора и липсата на реален ангажимент към тази страна.

31те танка и 19те химарса дадени през последните 2 години са един позор, за който няма извинение, защото умират украински момчета, а милиони са под руско робство като резултат от този цинизъм. Хайде реално да говорим, а не да ми подаваш манипулативни опорки.

1000

22

KenryHissinger

11.03 2024 в 09:57

Тръмп може да си говори каквото иска. Резултатите от неговата риторика и действия обаче са очевидни - Републиканците загубиха Белия Дом през 2020 г. с над 8 милиона гласа - популярния вот и с над 70 електора - президентството. От тогава Тръмп не е станал по-популярен, а точно обратното. През 2022 г. РП се надяваха на червена вълна, която не се материализира и на вместо това загубиха и Сената, а в Камарата се оказаха с изключително крехко мнозинство от 2 гласа (към 2024 година). На местно ниво демократите печелят всякакви избори с сериозна преднина.

Първичните избори тази година за Тръмп са катастрофа - 40% от партията не го иска. От тях от 10% ще гласуват за Байдън на есен, а другите сигурно изобщо няма да си направят труда да идат до урните. Така, че не е очудващо, че Тръмп е напълно изплискал легена. Да не говорим, че тепърва криминалните дела около него ще се затягат.

Масовите медиите, разбира се, до последно ще говорят, че има някаква интрига и Тръмп има шансове да бъде избран.

345

21

Джендо Джедев

11.03 2024 в 09:34

edin_slep,

Рейгън се върти в гроба си като гледа какви лекета са станали републиканците наачело с Моркова. А пък Моркова му и открадна MAGA слогана... Мъка!

345

20

Джендо Джедев

11.03 2024 в 09:12

Люгер,

Може ли някакво линкче да видим точно с какво и кога Тръмп е въоръжил Украйна. Мерси предварително! Хубаво е да го слушаш какво говори и какво се кани да направи, а не да вярваш сляпо в култа към него и да се залъгваш с някакви мантри какво щял да направи ако го изберат. Тъпо е, мани другото!

500

19

781000

11.03 2024 в 08:25

@люгер не знам, но като чета какво е казал Орбан длед срещата им, съсвем не съм убеден. Или и Орбан лъже, или Тръмп говори едно, а ще направи съвсем друго. Не съм нкакъв левичар, но нещата са доста очевидни.

12078

18

edin slep

11.03 2024 в 00:41

Ех, ако бе на власт някой като Рейгън, Путьо нямаше да смее да гъкне. Ще нападаш Украйна? Я бой по крадливите пръстчета ... ама нито Байдън нито Тръмп са като него.

Че и Кенеди как им се опълчва при карибската криза ... нищо, ще ядат бой руснаците.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика