Тръмп нападна демократите заради повторното преброяване на гласовете

ОFFNews 27 ноември 2016 в 17:45 5924 9

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нападна демократите и Хилъри Клинтън заради подкрепата им за повторно преброяване на гласовете в Уисконсин, Пенсилвания и Мичиган, предложено от Зелената партия и кандидата й от изминалите избори Джил Стейн. 

От щаба на Клинтън официално застанаха зад предложената инициатива, което предизвика поредица от гневни публикации от републиканеца Тръмп в Туитър, в които той нападна загубилите демократи и нарече предложението на Зелената партия измама.

"Измамата на Зелената партия, целяща да напълни касата им, искайки невъзможни преброявания, сега е подкрепена от тежко победените и деморализирани демократи", написа Тръмп.

По-късно милиардерът напомни изявления на Клинтън от предизборната й кампания, в които тя критикува неговите думи, че няма да приеме резултата от изборите на всяка цена. Бившата първа дама направи коментарите си в отговор на твърдения на Тръмп, че ще приеме изхода от вота, но само ако спечели. 

"Демократите, когато неправилно мислеха, че ще спечелят, поискаха подреждането от изборната нощ да бъде прието. Вече не!", каза Доналд Тръмп.

След това републиканецът цитира думите на Хилъри Клинтън по повод евентуалното отхвърляне на резултата: "Това е ужасно. Демокрацията не работи по този начин, тя е тук от 240 години. Имали сме свободни и честни избори. Приемали сме изхода, когато може и да не сме го харесвали и това трябва да се очаква от всеки, участващ в избори. Аз самата съм потресена, че кандидат от една от двете големи партии ще има такава позиция". 

Той допълни и друго изказване на демократа след оповестяването на победата му, в което Клинтън призовава изборният резултат да бъде приет и предупреждава, че противното застрашава демокрацията. 

"Клинтън призна загубата от изборите когато ми се обади преди победната реч и след като резултатите излязоха. Нищо няма да се промени", категоричен е Тръмп.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

8

El Commandante

27.11 2016 в 20:51

Чесъна ми завижда заради популярността сред женската аудитория, но то няма как да е иначе, жените се кефят на огън и пламък, не на конформистка сланина, туршия и ракия...

12069

6

marine eng

27.11 2016 в 20:01

хихихи хилари докато си мислеше, че ще спечели не се съмняваше изобщо, даже нападяше Тръмп.... обаче вече е друго явно

77927

1

El Commandante

27.11 2016 в 18:06

Забийте му най-накрая един ясенов кол в сърцето на тоя вампирясал бабишкер Килъри, та да спре вече да мърда че тва не се понася....
 
X

Подкастът на OFFNews