Тръмп може да ограничи студентската програма Work and Travel

OFFNews 28 август 2017 в 09:43 2020 2

Снимка Pixabay

Администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля намаляване на визите по американските програми за културен обмен, включително "о пер" (au pair) и студентската Work&Travel, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Засега информацията не е потвърдена официално. Според изданието, което цитира свои източници, американското правителство обмисля "големи съкращения" за пет от работните визи за културен обмен в програмата Джей-1 (J-1). Програмата J-1 включва също визи за студенти, но според "Уолстрийт джърнъл" за тях не се обмислят съкращения. 

В J-1 има 15 категории, които осигуряват възможности за около 300 000 чуждестранни граждани годишно да се запознаят от личен опит с американското общество и култура, да учат и работят в САЩ.

Тръмп предприе серия от стъпки за ограничаване на мигрантите. Макар програмата J-1 да не е имигрантска, много от участниците в нея я ползват, за да останат в САЩ.

Според "Уолстрийт джърнал" е възможно някои от вътрешните програми по J-1 да бъдат съкратени или изискванията за прием по тях да бъдат завишени.



Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови