Тръмп казал на Си Цзинпин за ударите в Сирия, докато ядяли шоколадова торта

OFFNews 12 април 2017 в 19:20 8133 18

Американският президент Доналд Тръмп съобщил на китайския президент Си Цзинпин за ракетите в Сирия, докато ядяли десерт. За това разказа самият Тръмп в интервю за телевизия Fox Business

"Бяхме завършили вечерята и ядяхме десерт - най-прекрасното парче шоколадова торта, което сте виждали. Президентът Си му се наслаждаваше. И аз получих съобщението от генералите. Тогава казах: "Господин президент, нека да ви кажа нещо. Ние току-що пуснахме 59 ракети, като всички уцелиха целта, което е невероятно от стотици мили разстояние - удивително, гениално, нашата технология е най-добрата, това, което ние имаме като технология, никой дори не може да се доближи до него...", обяви Тръмп.  

Той посочи, че е решил да съобщи на Си Цзинпин за ударите, защото не искал като се прибере някой да му каже, че този човек, с когото е вечерял, е атакувал Сирия. 

Китайският лидер замълчал за 10 секунди, след това помолил преводача отново да му преведе думите на Тръмп, а после казал, че всеки, който атакува деца и бебета, заслужава това, заяви Тръмп. 

На въпроси за разговорите му с китайския президент Тръмп отговори, че двамата са се разбрали много добре. Президентът на САЩ го помолил за помощ за Северна Корея. Двамата обсъдили и темата за търговията.

Преди дни стана ясно, че дъщерята на Доналд Тръмп Иванка е изиграла голяма роля в решението за ударите в Сирия. Информацията съобщиха британски медии, които обявиха, че именно Иванка Тръмп е убедила баща си за нападението, защото била потресена от снимките на десетките убити от химическата атака в Идлиб.

Медиите се позоваха на телеграма на британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък до премиера Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън. 

По-късно информацията беше потвърдена от сина на Тръмп Ерик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

18

Red or Dead

12.04 2017 в 23:25

Апропо, абе защо ли БУНАДЯСАЛИТЕ мисирки отвъд океана вече не искат импийчмънт на ДонитУ.....

63994

17

Red or Dead

12.04 2017 в 23:20

@пУйче, имам прекрасен САКСОФОН.....искаш ли да го ПРОДУХАШ примерно с.........“Лунната соната“....хихихихиии....

Абе пичовете в Карлуково, ма спирайте му Нета на ИМБЕЦИЛНИЯ ТРАВЕРС.....