Тръмп иска отмяна на гласуването по пощата, намекна, че може пак да е кандидат за президент на САЩ

OFFNews 01 март 2021 в 07:44 2387 0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да се кандидатира за трети път за президентския пост на изборите през 2024 г. Той поиска да отпадне гласуването по пощата, като предложи промени в избирателната система на САЩ в първата си реч след напускането на Белия дом, съобщи Ройтерс. 

Пред Конференцията за консервативно политическо действие в Орландо, Флорида, Тръмп повтори твърденията си, че е спечелил изборите през 2020 г., предаде БТА. 

Бившият президент отправи остра критика към действията на президента Джо Байдън. Тръмп порица действията на кабинета на Байдън по отношение на граничната сигурност и заяви: "Те току-що изгубиха Белия дом. Но кой знае, кой знае, аз може дори да реша да ги победя за трети път."

В речта си в неделя Тръмп заяви, че Републиканската партия е единна и че той няма планове да поставя основите на трета партия - идея, която беше обсъждал със свои съветници през последните месеци. "Ние не поставяме началото на нови партии. Ние имаме Републиканската партия. Тя ще бъде единна и по-силна от когато и да било. Аз няма да основавам нова партия", каза Тръмп.

Той отправи критика към новия президент Джо Байдън по въпроси като имиграцията, граничната сигурност по границата с Мексико и бавното отваряне на училищата заради пандемията. "Джо Байдън имаше най-катастрофалния първи месец, от който и да било президент в съвременната история", каза Тръмп.

Доналд Тръмп предложи серия от промени в избирателната система на САЩ, сред които ограничаване на гласуването извън избирателните секции и на дните, в които американците могат да гласуват. 

В Орландо бившият президент заяви, че изборният ден трябва да бъде само един, а не поредица от дни, които водят до действителната дата на изборите. "Трябва да има основателна причина някой да гласува извън секциите", каза Тръмп. Той предложи и отмяна на гласуването по пощата, както и изискване гласоподавателите да представят документ за самоличност, когато гласуват лично, и универсална система за удостоверяване на подписа, когато гласуват извън секциите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови