Тръмп и Радев на обща среща на върха в Полша

OFFNews 06 юли 2017 в 08:19 4434 3

Снимка БГНЕС

Президентът на България Румен Радев е на посещение в Полша, за да вземе участие в срещата на върха на 12-те държави участнички в инициативата "Три морета". На нея ще бъде и американският президент Доналд Тръмп, пише БНР.

Срещата има за цел икономическо и политическо укрепване на пространството между Адриатическо, Балтийско и Черно море. По време на срещата ще бъдат обсъдени теми, свързани със сигурността и перспективите за развитие на транспорта и енергетиката в региона.

Във Варшава Тръмп ще произнесе реч на открито и ще води разговори с лидери от Източна Европа, посветени на енергетиката. Според предварителна информация в медиите той ще предложи износ на американски втечнен газ за България и още 11 страни.

От Полша Тръмп ще отпътува за Германия, за годишния форум на върха на Г-20 в Хамбург, където ще е първата му среща с руския му колега Владимир Путин. Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че е важно Тръмп и Путин да проведат добър разговор за това как виждат двустранните отношения.

От изявлението на Тилърсън стана ясно, че Съединените щати предлагат на Русия да обсъдят съвместни усилия за стабилизиране на обстановката в Сирия, включително чрез създаването на зони, забранени за полети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

3

Симеон Симеонов

06.07 2017 в 14:23

Хе-хе!
Само го погледни колко уплашено гледа този достойния!
Точно като направило белята момченце!

63994

2

Red or Dead

06.07 2017 в 12:04

Смиончо, Ал Пачино НИКОГА няма и да разбере, че ти съществуваш, а ТУК правилният прочит е, че Дони ТРЯБВА да се гордее, че ще се докосне до ИСТИНСКИ мъж и ДЪРЖАВНИК;)

7800

1

Симеон Симеонов

06.07 2017 в 10:42

И сега кво?
Трябва да се гордеем, че Радев щял да бъде в една зала с Тръмп ли?
Ами аз бях в една зала с Ал Пачино, ама не се хваля за това в мрежата!