Тръмп демонстрира близост с Южна Корея с визита в Сеул

OFFNews 07 ноември 2017 в 12:17 2278 0

Снимка БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп започна двудневното си посещение в Южна Корея, като днес посети военна база на САЩ в страната, предаде БТА.

Тръмп обядва с войниците в базата "Кемп Хъмфрис" и си поговори с тях. На обеда присъства и южнокорейският президент Мун Дже-ин. Американският президент изрази надежда, че се намери решение на въпроса с напрежението на Корейския полуостров. 

Според служители посещението му в базата има за цел да подчертае връзките между Вашингтон и Сеул и ангажимента на Южна Корея да допринесе за собствената си отбрана.

Тръмп похвали американските и южнокорейските войници в "Кемп Хъмфрис" и каза, че ще разговаря с висши военни служители за ситуацията със Северна Корея. В крайна сметка всичко ще се уреди, защото винаги се урежда, трябва да се уреди, каза Тръмп.

Двудневното му посещение в Южна Корея е съсредоточено върху усилията да бъде Северна Корея да бъде убедена да се откаже от програмата си за ядрено оръжие. Южна Корея е втората от петте страни, включени в обиколката му в Азия.

По-късно започнаха разговори на Тръмп с Мун в Синия дом в Сеул, където се състоя церемонията по посрещането на американския лидер. Той каза, че усилията за ограничаване на севернокорейската програма за ядрени оръжия ще заемат централно място в посещението му в Южна Корея и заяви, че ще разговаря с южнокорейския си колега и за търговията. Тръмп похвали Южна Корея затова, че купува значително количество американско военно оборудване.

Мун изрази надежда, че посещението на Тръмп ще бъде възможност за уреждане на напрежението в региона.

Докато пътуваше към Синия дом, Тръмп мина покрай демонстранти, които развяваха американски и южнокорейски знамена. Някои размахваха плакати с надписи "Не на войната" и "Не на Тръмп, не на войната, да на мира". Близо до президентството в Сеул се събраха хора, които протестираха срещу Тръмп. Те носеха плакати, на които пишеше "Тръмп, не си добре дошъл!".
Поддръжници на Тръмп също планират демонстрации в южнокорейската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови