Товарен кораб потъна до румънския бряг на Черно море

OFFNews 18 май 2024 в 16:07 2337 0

Снимка GettyImages

Товарен кораб потъна до румънския бряг на Черно море тази сутрин. Трима души са обявени за изчезнали, предаде БТА.

"Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна тази сутрин в Черно море на 26 морски мили от село Сфънту Георге, окръг Тулча", съобщава Румънската служба за корабоплаване, цитирана от Аджерпрес.

Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души.

"Операцията по издирване и спасяване под координацията на Центъра за координация и морско спасяване (MRCC) в рамките на Румънската служба за корабоплаване е в пълен ход, след като плавателният съд "Mohammad Z" потъна. Сигналът беше получен около 4.00 часа сутринта, а служителите на MRCC веднага изпратиха в зоната плавателните съдове "Артемис" и "Аполо", посочва службата в прессъобщение.

В него се отбелязва, че е поискана и подкрепа от Гранична полиция, която е изпратила на мястото на инцидента два плавателни съда на Министерството на вътрешните работи.

Сигнал е подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наблизо, за да се включат в операцията по издирване и спасяване на човешки живот.

"Потъналият кораб "Mohammad Z" под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египетски граждани, а осем от тях са били спасени от търговския кораб "Michel", който се е намирал най-близо до мястото на инцидента и чийто действия са били координирани от служителите на MRCC", се посочва в съобщението.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са обявени за изчезнали - всички те са сирийски граждани.

"Причината за потъването на кораба не е известна до момента и ще бъде извършено разследване, за да се установят причините и обстоятелствата, при които е станало корабокрушението", посочва още Румънската служба за корабоплаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови