Тойота изтегля 210 000 автомобила заради проблеми с горивната помпа

OFFNews 28 октомври 2020 в 12:25 2886 2

Японският автомобилостроител Тойота изтегля 210 000 автомобила заради проблеми с една от частите в горивната помпа, предаде БТА. 

Кампанията обхваща 29 модела, пуснати на пазара между юли 2017 г. и декември 2019 година. Сред тях са минивановете Вокси и Ноа, джиповете Ленд круизър, седани Краун, както и няколко модела от премиум марката Лексус.

До момента са регистрирани над 100 случая на повреждане на горивната помпа. В най-лошия сценарий заради проблема може да се стигне до спиране на двигателя по време на движение, но засега няма съобщения за сериозни произшествия.

Това не е първата кампания за изтегляне заради подобен дефект. Тойота и Хонда  са изтеглили в Япония и чужбина над 7 милиона автомобила от началото на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

28.10 2020 в 17:46

Zulijn, цял живот карам БМВ-та и тия с МБ-та ги не дишам – само ми кажи, че си МБ фен и съм та изял ????. Сега сериозно:
- горивна помпа има всеки автомобил с двигател с вътрешно горене, и от съобщението не става ясно дали това е помпата за високо налягане на дизелите. Ако се разроши малко - https://www.carcomplaints.com/news/2020/toyota-fuel-pump-recall-fix-lawsuit.shtml , ще видиш че става дума за помпата на дъното на резервоара, която ще я намериш и при бензин и дизел и явно recall-a e за всички двигатели.
- Първото серийно производство на кола с дизелов двигател е от Ситроен (1933), МБ е последвал малко след (1936) a БМВ произвежда дизели от има няма 30 години. Малко линкове ако ти е интересно:
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_diesel_car
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_BMW_engines
https://ranwhenparked.net/2013/07/22/30-years-ago-bmw-launches-first-diesel-engine/

Така че не се ебавай с „тати“ на тема БМВ, че ставам много лют и довечера няма да има приказка :-)