Тихановская призова беларусите да изгонят руснаците от страната и да затворят границата

OFFNews 24 юни 2023 в 19:33 5462 5

Снимка news.ru

Светлана Тихановская

Беларуската опозиционерка Светлана Тихановская се обърна към дипломатите, чиновниците и силите за сигурност на Беларус с молба да помнят интересите на своята страна на фона на гражданската война в Русия .

"В Русия цари хаос, който все повече прилича на гражданска война. ЧВК под контрола на Евгений Пригожин отправиха предизвикателство към официалните власти на Русия поради недоволство от факта, че Русия губи войната срещу Украйна. ФСБ вече отвори наказателно дело срещу Пригожин, а в новините виждаме, че вагнеровците са окупирали Ростов и Воронеж“, каза тя .

Опозиционерката заяви, че Русия сама е отприщила война срещу Украйна, която сега „внесе в собствения си дом“. Тя отбеляза, че руският президент Владимир Путин и диктаторът Александър Лукашенко се опитват да въвлекат Беларус във войната.

"Те казват: Русия е ваш съюзник. Но този съюзник носи хаос, война, криза. Путин може да се опита да въвлече беларуските военни в своя вътрешен конфликт, така че да стане и наш конфликт ... Ние, беларусите, имаме своя национална интереси. Нито Путин, нито Пригожин са приятели на Беларус и не трябва да избирате тяхната страна. Беларусите трябва да защитават страната си. Как ще се отрази тази ситуация на Беларус зависи само от вас и мен", подчерта опозиционерката. Тя призова да се затвори границата между Беларус и Русия и да се предотвратят военни действия в Беларус.

"Сега е най-добрият шанс да изгоним руската армия от нашата страна. Ако този шанс бъде пропуснат, Русия ще направи същото с нас, което направи с Украйна. Не трябва да позволяваме Беларус да бъде въвлечена във военни действия в Русия и особено важно е, че не трябва да допускаме руски военни операции у дома, в Беларус. Беларус трябва да затвори границата с Русия и да започне изтеглянето на руските войски от територията на страната", каза Тихановская.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

6

deyan_h

25.06 2023 в 03:26

Вижте, чу се, че Батька вече е получил в свое! Разпореждане някакви (вер. Такт) заряди....
Ако си е договорил и 25 000 с боен опит... И каменарски чукове...
Е... Циханоффска? Сериозно?

5330

4

deyan_h

24.06 2023 в 22:54

Хихи. Пак ли я извадиха тая? Та тя няма Никакво влияние в Бяла Русия....
)
Медийният и образ беше раздухан като реакция на арестът на мъжът и.. По криминално, а не политическо обвинение...

870

3

Constanza

24.06 2023 в 21:26

Умница.

22548

2

dolivo

24.06 2023 в 20:05

Той не пийна ли чайче руско, Лукашенко, не беше добре нещо...

318

1

Valioka

24.06 2023 в 20:03

Лукашенко е стара лисица, но в момента е подмокрил гащите...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика