The New York Times: Путин няма план Б за войната в Украйна и сам се вкара в капан

OFFNews 11 май 2023 в 10:17 6435 8

Владимир Путин

Снимка БТА/АП архив

Днес план "Б" на Путин е да маскира краха на план "А" за превземане на цяла Украйна със светкавична скорост

Руският диктатор Владимир Путин мечтаеше за блицкриг в Украйна и наистина вярваше в превземането на Киев за няколко дни. Той нямаше план Б и това го вкара в капан.

Това пише анализаторът Томас Фридман в коментар за The New York Times, като подчертава, че диктаторът нито може да загуби тази война, нито да я спре. В същото време армията му не е в състояние да превземе нови територии. Прекратяването на военните действия ще означава приемане на поражението.

Липсата на план "Б" на Путин потвърждава, че руските окупатори са прибягнали до хаотичен обстрел на гражданската инфраструктура на мирни украински градове. Може би сега Кремъл се надява да започне война на изтощение, която да сломи украинската съпротива и да отслаби помощта на Запада за Украйна, коментира Фридман, цитиран от УНИАН. 

Днес план "Б" на Путин е да маскира краха на план "А" за превземане на цяла Украйна със светкавична скорост. Журналистът иронизира, че руснаците е трябвало да нарекат войната не "специална военна операция", а операция "Спаси лицето ми".

„Това, което прави тази война една от най-болезнените и безсмислени войни на съвремието, е, че лидерът унищожава цивилната инфраструктура на друга страна, за да скрие зад това факта, че е бил голям глупак“, твърди Фридман.

Според анализатора Путин все още се опитва да намери поне някакво оправдание за неуспехите на „втората армия на света“ в Украйна.

Фридман е убеден, че сега Путин се бори да намери план "Б", но има много проблеми - трябва да обяснят неуспехите, загубите и изолацията, в която Русия се оказа.

„Невъзможно е да влезем в главата на Путин и да предвидим следващия му ход... Действията му показват, че той е наясно с провала на план А. И сега ще направи всичко, за да създаде план Б, за да оправдае ужасните загуби за страната, където победените лидери не подават оставки по мирен начин", пише Фридман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

8

AntiZ

11.05 2023 в 21:38

Като ми кажат, "невъзможно било" да му влязат в кухата глава на путкин?! Ще влязат вътре и ще видят една медна тел. От лявата до дясната страна. И като я отрежат, ще му паднат ушите. Толкова за главата на путкин.

1687

7

Пенчо Прикарчин

11.05 2023 в 21:37

**** за българските рашисти!

924

6

Diogen

11.05 2023 в 20:26

Путлер няма план Б, но е възможно някои други да имат план за него. Провалът му в Украйна може да му донесе сбогуване с Кремъл. В най-лошия вариант - куршум, в най-добрия катапултиране в Северна Корея при идиот № 2.

-1650

5

ob1

11.05 2023 в 17:55

вовичке, под "дядка" оня престъпник Пригожин има предвид твоя шеф, путкин. Ти каквито и простотии (няма да казвам л@йна, че ще те изкарам говнояд, а ти си си орк) да изплюеш, няма да промениш факта, че вождът ти е дърто джудже с комплекси.
И знаеш къде да идеш, нали? :)

-7195

4

vovchik

11.05 2023 в 16:36

"70-годишен дядка с параноя, мания за величие и комплекс за малоценност."

Малка поправка - дядката е 80 годишен.

-529

3

6екеr4о

11.05 2023 в 14:33

Путлер бил голям глупак, според анализатора

Няма обидна дума или обида, която може да изрази целият ми гняв и ненавист към това азиатско нископърдящо чудовище!

12407

1

Bad Horse

11.05 2023 в 11:59

70-годишен дядка с параноя, мания за величие и комплекс за малоценност. Заобиколен от безгласни подлоги. Какво не е ясно? 20 години трупа резерви, и за една година ги попиля по дяволите.

Тази война върна Русия 20 години назад. Ще проспат и 21 век, както проспаха 20 век. А държавите около Русия са като съседи на пияндурник, крадец и развъдник на хлебарки. Нито могат да го изселят, нито да го вкарат в приличен вид.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки