Тереза Мей остава премиер, след като спечели вота на доверие

OFFNews 12 декември 2018 в 23:13 3682 2

Снимка facebook.com/TheresaMayOfficial

Тереза Май остава министър-председател на Великобритания, след като спечели вътрешния вот на недоверие в партията си. За нея са гласували 200, а против - 117 души, съобщи Би Би Си.

Вотът беше в отговор на отложеното от Мей гласуване на споразумението за Брекзит в долната камара на парламента. То трябваше да се състои тази седмица. Ходът на министър-председателя на страната бе провокиран от прогнозата за почти сигурното отхвърляне на документа, включително заради несъгласието в собствената ѝ партия и коалиционните ѝ партньори от Северноирландксата юнионистка партия.

След отлагането Тереза Мей заминава за Брюксел, за да поиска уверение във връзка със сделката за Брекзит. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС.

По-рано днес стана ясно, че британският премиер Тереза Мей няма да води Консервативна партия на следващите парламентарни избори през 2022 г.

Мей споделила тези свои намерения на среща с консерваторите в Камарата на общините, преди те да гласуват вот на доверие срещу нея, съобщи Ройтерс.

Британският премиер признал, че има съпротива срещу това тя да води управляващата партия на следващите избори. В същото време тя предупредила, че сега е много лош момент за смяна на лидера, и подчертала, че Брекзит трябва да бъде осъществен и то навреме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

13.12 2018 в 20:08

Дотук с Великобритания. С настоящия договор за „Брекзит“ ЕС ще я опъне на задна прашка. Нека островитяните да благодарят на тази от снимката.