Телеграм канал на ЧВК Вагнер пусна ново видео с Пригожин

"За тези, които обсъждат дали съм жив или не, какво правя... В момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка", казва лидерът на наемническата армия на записа

OFFNews 31 август 2023 в 16:43 10280 0

Пригожин
Пригожин, Женя.

Телеграм каналът Сива зона, който е част от информационния пул на ЧВК Вагнер, разпространи непубликувано до момента видео с лидера на наемниците Евгений Пригожин.

То е заснето в движещ се брониран автомобил. Вероятно записът е направен 3 дни преди Готвачът на Путин да загине при самолетна катастрофа на 23 август.

Във видеото, което е с продължителност 27 секунди, Пригожин обяснява как се чувства и коментира заплахите за сигурността си.

"За тези, които обсъждат дали съм жив или не, какво правя... В момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка", казва лидерът на наемническата армия.

Той добавя и думите:

"Така че за хората, които обичат да обсъждат заличаването ми или моя личен живот, колко печеля или каквото и да е друго – всичко е наред."

От думите и външния вид на Пригожин може да се направи извод, че клипът е направен на 19 или 20 август, само три или четири дни преди Пригожин, заедно с други висши фигури на „Вагнер“ и телохранители да загинат на 23 август в самолетна катастрофа северно от Москва.

Думите на Пригожин във видеото показват, че той си дава сметка за рисковете за живота му.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението, че президентът Владимир Путин е убил Пригожин за отмъщение, но каза, че разследването на катастрофата проучва и възможност за умишлена намеса.

Пригожин беше погребан във вторник на Пороховското гробище в родния му град Санкт Петербург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки