Телата на убитите се въргалят по пътищата и в гората. Как се търсят загиналите във войната с Украйна

OFFNews 06 януари 2023 в 16:33 6314 4

лопати

Снимка Би Би Си

Ето как се търсят убитите в Украйна войници.

Доброволци от хуманитарната мисия "Черно лале" претърсват фронтовата линия за загинали войници, за да върнат телата на техните близки и семейства. Тази работа е опасна не само поради близостта на военната зона - до останките често се намират неексплодирали боеприпаси и капани, съобщава Би Би Си.

Загиналите войници се идентифицират по шевроните, документите и идентификаторите. Украинските военни обаче твърдят, че процесът се затруднява, защото руснаците свалят от телата всички неща, по които може да се установи самоличността на загиналия.

Украинците отбелязват, че сред загиналите често се срещат мобилизирани руснаци - те са открити облечени в цивилни пуловери, вълнени чорапи, оскъдно екипирани.

Украинският генерален щаб оценява загубите на Москва на повече от 100 000 души. Руското министерство на отбраната съобщи за последно за жертвите на 21 септември, като отчете 5937 загинали.

Въз основа на открити източници Би Би Си, заедно с Mediazona, призната за "чуждестранен агент" в Русия, и екип от доброволци успяват да установят имената на повече от 11 000 руски войници, загинали във войната в Украйна. От тях мобилизираните са 539 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

3

Едър Вредител

07.01 2023 в 01:28

Както се пее в украинската песен лежит труп москаля ля ля ля ля ля ля ля ля

-529

2

6екеr4о

06.01 2023 в 18:10

Първоначално бях шокиран от новината, че блядовете били докарали и мобилни крематориуми, очевидно цинковите ковчези са кът, но после нещата си дойдоха на мястото си...
Появиха се информации, че просто заливали телата на своите с бензин и ги палели, та няма да се морят гробове да копаят!?
Уроди нещастни...

345

1

Джендо Джедев

06.01 2023 в 16:41

" руснаците свалят от телата всички неща, по които може да се установи самоличността на загиналия."

В това число и златни зъбчета, пръстени, часовници, а-у... Алкашите това си го могат, знаем си стоката! :D