Цистерна избухна в Пакистан: 149 са мъртви, 117 - изгорени, десетки коли са унищожени (обновена)

Тя се обърнала на магистрала, а хора се събрали да си точат гориво. Някои запалили цигари и пламнала стихия

OFFNews 25 юни 2017 в 11:00 16457 2

Снимка GEO TV

Преобърната цистерна с гориво избухна в пламъци на магистрала в Пакистан в неделя сутринта и уби повече от 140 души, предава пакистанската телевизия GEO TV.

Първоначалната информация беше за 123 жертви.

Някои от телата са изгорени до неузнаваемост. Екип криминалисти работи на място за идентификацията на труповете.

Четири хеликоптера бяха включени в операцията по извозването на ранените. 117 души са приети в две болници в критично състояние - мнозина са с над 70% изгаряния, предава пакистанската тв.

Десетки автомобили и мотоциклети са унищожени.

Цистерната пътувала от Карачи към Лахор, когато шофьорът изгубил контрол над управлението, катастрофирал, а тя се преобърнала. По говорителя на селската джамия съобщили за случилото се и много хора отишли, за да си наточат от изтичащото гориво. Магистралната полиция бързо отклонила движението на автомобили, но не успяла да спре хората, насъбрали се край цистерната. Някои запалили цигари. В един момент лумнал огромен пожар.

Часове след взрива агенциите съобщаваха за бягащи хора от мястото - край град Бахавалпур, провинция Пенджаб.

Карта: Би Би Си

По-късно през деня главният министър на Пинджаб Шахбаз Шариф пристигна на мястото и бе информиран за спасителната операция от събралата се на извънредна среща администрация, а след това посети ранените в болниците. Той коментира, че нито едно правителство не би могло да се справи с такава трагедия самò.

2 милиона пакистански рупии ще бъдат отпуснати на близките на починалите, още 1 милион - на ранените.

Най-малко 65 души загинаха при подобен инцидент преди 18 години в Пинджаб, Пакистан. Цистерна се преобърна, взриви и уби хората, наливащи си гориво, припомня "Гардиън".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови