Циклонът Янос взе втора жертва в Гърция (обновена)

OFFNews 19 септември 2020 в 09:49 3724 0

Снимка mbs news

Циклонът Янос взе две жертви в Гърция.

Властите съобщиха, че вчера ураганният вятър е изкоренил дървета и е причинил спиране на тока на островите в Йонийско
море и Западен Пелопонес. След това ураганът се е преместил към централната част на страната, където е нанесъл щети в района на градовете Кардица и Фарсала, предава БТА.

Възрастна жена почина в дома си в област Фарсала, наводнен от придошла река. Издирват се още двама души.

Противопожарната служба съобщи, че 63-годишен мъж е бил намерен мъртъв близо до болница в Кардица. Още не е установено дали той е един от двамата обявени за изчезнали.

Трима души се спасиха, като останаха повече от десет часа на високо дърво, за да не ги отнесе пороят.

Циклонът се насочва към островите в Егейско море. Активен е над област Атика, със силен дъжд и бурен вятър. Засегната е и голяма част от Пелопонес, съобщава БНР.

Наводнения, прекъснати пътища, отнесени покриви на сгради - за това съобщават кметовете на пострадалите райони. Над 2500 души са поискали помощ от пожарната. С хеликоптер спасиха семейство с дете от наводнена къща. Жителите на няколко села се евакуираха в църкви, които са на по-високи места и не са засегнати от наводнението. 

Без електрозахранване е част от Южна Гърция. В област Кардица забраниха да се излиза от домовете. Влакът Солун - Атина е спрян, защото част от железопътната линия е под вода. Властите отново предупреждават да не се доближават хората до морето и до реки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови