Цената за барел петрол ще поевтинее с 10 долара догодина

OFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 11:20 5671 17

Снимка Wikimedia

Премахването на санкциите срещу Иран ще доведе до падане на цената на барел петрол с 10 долара догодина. Това прогнозират експерти на Световната банка, цитирани от РИА Новости.

На 14 юли във Виена "Шесторката" (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) се споразумя с Иран страната да ограничи ядрената си програма, като в замяна санкциите срещу нея от Запада да бъдат отменени. Окончателното отпадане на санкциите ще окаже значително влияние върху нефтения пазар, като се очаква цената на един барел "черно злато" да падне с 10 долара през 2016 г.

"Пълното завръщане на Иран на световния пазар в крайна сметка ще го увеличи с около милион барела нефт на ден, което от своя страна ще свали цените с 10 долара за барел през следващата година", се казва в прес-съобщението на Световната банка.

Според данните на американския извънборсов пазар NASDAQ цената на петрола към днешния ден е 49.72 долара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2015 в 17:51

САЩ си преценяват последствията и си правят кризи , тези кризи се отразяват повече на другите страни които ползват долара за търговия , САЩ се оправят доста по бързо от колкото Европа и Азия . Тези спадове са си трик на Уоустрийт , така правят и с цената на златото , и ако не си забелязал капиталите на корпорациите и най-богатите се увеличават по време на криза , тези които стягат коланите са данъкоплатците , понеже всичко се оскъпява . Ма това няма как да се разбере като целенасочено мразите само едната страна , щото подсказва , че сте пристрастни . С такъв плам атакувате всичко което е свързано с комунягите , че и ги намесвате когато ви се отдаде възможност , точно все едни ви се плаща за това . Много пъти съм казвал , че не харесвам Русия и начина им на управление и политика , но това не значи , че трябва да съм почитател на другата държава която го играе империя ...

11.08 2015 в 20:45

Добра новина. При падане на цените производителите на петрол във ФАЩ ке ФАЛИРАТ. Четвъртия хилядолетен райх не може да издържи на ниски цени на петрола, за разлика от останалите производители. Изобщо не съм омерзен.

11.08 2015 в 17:34

Виктиме, само не става ясно кой трик ще го платят самите потребители... Ниската цена на петрола ли? :D

А доколко USD е обвързан с цената на петрола можеш да си направиш извод като видиш движението в котировките на двете. НИЩО общо нямат. Сега петролът е евтин, доларът - скъп. Преди три години петролът беше скъп, доларът - евтин. Още преди това петролът беше пак скъп, доларът - и той скъп. Та така. Но виж, за сметка на това рублата си е вързана за петрола със синджир. Като види човек как се котира петролът, няма нужда да пита как е рублата. Което е съвсем обяснимо, де. Обяснението се крие в дефиницията за бананова република. :D

11.08 2015 в 14:48

Да ако чете човек писанията на троловете и си няма и най - малка представа от реалното положение на нещата ще научи наистина удивителни неща. САЩ е фалирала след падането на цената на петрола( която те оргнизираха и контролират и до момента и когато решат могат да я вдигнат с колкото поискат), Саудитска Арабия и тя е пред фалит(само дето на последната среща на ОПЕК руските и венецуелските излязоха бясни защото им отказаха увеличение на цените) и само великата Русия дето единственото нещо което произвежда е петрол не е засегната от цената на петрола и цената на рублата постоянно расте(то последното си е почти вярно расте количествот рубли което трябва да дадеш за сриналият се долар;-)). Само че когато се расее действието на дрогата с която се друсат троловете се оказват в грозната действителност където любимата Рассия е изостанала бедна страна от четвъртия свят (жалкото е, че това е страна която можеше да е световен лидер ако не я управляваха мутри) която дори в клуба на бедните БРИКС е бедния роднина, който трябва да се моли на останалите за подаяния.

11.08 2015 в 14:09

Няма как да падне толкова много цената , понеже US долара е обвързан с нея , щото се търгува главно в долари . Това е трик срещу Русия и това е ясно , но този трик ще го платят обикновените потребители . Писна ми от тези хегемони да си играят на котка и мишка и всички хора по света да страдат .
Да се инвестира в атернативни горива и енергии . Петрола да си се ползва за пластмаса и домашни потреби , които и сега заемат доста солидна част от използването му .

11.08 2015 в 13:23

А върви виж на кого са били районните кметове в София и кой ги е назначавал пряко един мандат?
Платен гейзер за европейско разширение!

11.08 2015 в 13:05

Напече и издумканият пак троляса! :D

11.08 2015 в 13:00

Тва май си го измислихте, хаха

11.08 2015 в 12:42

Това са пълни глупости !! 10 долара за барел ако стане цената то няма никой да инвестира . Виж по-възможно е да падне цената с 10 и да стане 45 примерно . 10 долара не покриват разходите по добива ,кой ще се занимава с губеща дейност ??

11.08 2015 в 12:34

Ние ги купуваме от хуманитарни съображения - да не умрат Рашките от глад. Все пак нека имаме милост!