Търсят изчезналия полет MH370 в два нови въздушни коридора

Марина Юнакова 17 март 2014 в 16:10 3608 0

Картата показва двата нови въздушни коридора, в които ще се проведе новто търсене на изчезналия самолет. Според малайзийските власти това са възможните посоки на отклоняване на полета. Източник:

Започна ново търсене на изчезналия полет MH370 в два обширни въздушни коридора, съобщи днес на пресконференция транспортният министър на Малайзия Хисхамудин Хюсеин.

Според малайзийските власти самолетът е бил умишлено отклонен от маршрута си и е поел в две възможни посоки, които описват северна или южна дъга спрямо последното си известно местоположение.

Двата нови коридора включват територията на север - между границите на Казахстан и Туркменистан до северен Тайланд, и на юг - от Индонезия до Индийския океан.

За момента Австралия е поела ангажимен за издирването на самолета в определената южна дъга, съобщава Би Би Си.

Малайзийският министър на транспорта отговори на спекулациите, че властите нарочно укриват информация за изчезването на самолета. Той заяви, че разследването е прозрачно още от самото си начало.

„Наш първи дълг е да намерим самолета. Ние няма да задържаме информация, която може да е от помощ на случая. Но освен това ние носим отговорност да не резкриваме информация, която не е проверена от международния разследващ екип“, заяви Хюсеин.

26 страни, сред които Австралия, Китай, Индонезия и Казахстан, са помолени да се включат в търсенето на изчезналия преди седмица самолет, който постави 239 пасажери в неизвестност. Полет MH370 напуска Куала Лумпур в 00:40 часа местно време на 8 март. Той изчезва от радарите в 01:20 часа местно време, когато лети над Южнокитайско море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови