''Така наречените избори'': Лидери коментират президентския вот в Русия

OFFNews 18 март 2024 в 07:32 1387 2

Владимир Путин

Снимка БТА/АП

Лидери и водещи политици на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия поздравиха Владимир Путин с победата му на президентските избори в Русия. Той получи 87,15 процента от гласовете след обработката на 80 на сто от протоколите, сочат данни, публикувани на официалния сайт на руската Централна избирателна комисия. 

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави руския президент Владимир Путин за преизбирането му, съобщиха ДПА и БТА. „Няма да има писмо до Путин“, е заявила говорителката на Щайнмайер Керстин Гамелин пред в. "Тагесшпигел".

В публикация в неделя в социалната мрежа Екс президентът на Германия написа: „Днес аз мисля за хората в Русия, които се борят за свобода и демокрация и които живеят в постоянна опасност от режима на Путин. Ние няма да забравим тези смели хора“.

Германското външно министерство заяви по-рано в същата социална мрежа: „Псевдоизборите в #Русия не са нито свободни, нито честни, а резултатът не изненадва никого. Управлението на Путин е авторитарно, той разчита на цензура, репресии и насилие".

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън заяви, че "не така изглеждат свободните и честни избори".

Камерън написа в Екс: "Избирателните секции в Русия затвориха след незаконното провеждане на избори на украинска територия, липсата на избор за избирателите и липсата на независимо наблюдение от страна на ОССЕ. Не така изглеждат свободните и честни избори". 

Външният министър на Полша ги определи като „тъй наречените избори”. Той написа, че са се провели в условия на репресии срещу гражданското общество, които не са му позволили да направи свободен избор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

18.03 2024 в 08:19

ами, гласували, фалшификация абсолютна

апаратчиците са определили процентите на оперативка

1005

1

ПР

18.03 2024 в 07:57

Една много тъжна и зловеща диктатурна пародия на"Избори".А %-тът на"победителя",е по комунистически впечатляващ.Мисля,че най-лошото е,как немалко руснаци,с убеждение са гласували за Вова.Промивките явно работят добре.
 
X

Да помогнем на украинските деца!