Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тайланд: Войник уби 20 души и рани поне 31, барикадира се в мол над 12 часа (обновена)

Стрелецът не е заловен, вероятно е взел заложници в търговски център

OFFNews 08 февруари 2020 в 15:42 6508 2

Стрелецът Джакрафант Тома

Войник от сухопътните войски на Тайланд откри стрелба по улиците на град Корат и уби двадесет души, предадоха световните агенции. 16 от жертвите са загинали по време на стрелбата, а четирима души - по-късно в болница.

Има поне 31 ранени.

Стрелецът, идентифициран като младши офицер Джакрафант Тома, на 32 години, все още не е заловен.

Атаката започва около 10:30 българско (15:30 местно) време. Към 23 ч стрелецът още не е арестуван.

Офицерът нападнал и убил командира си, откраднал оръжие от военната база и после открил огън сред случайни посетители на будистки храм и в търговски център. В сградата на търговския център е избухнал и пожар, показват кадри от мястото на събитието. Смята се, че стрелецът се намира в сградата. Според местни медии той е взел заложници - информацията обаче не е официално потвърдена.

Полицията блокира сградата, а униформени влязоха вътре. Те евакуираха затворените там хора. Според свидетели вътре в сградата са чути изстрели. Няколко часа по-късно органите на реда съобщиха, че в четириетажната сграда няма повече хора и не са открити други жертви. Не е ясно къде е нападателят. 

Пред Би Би Си свидетел, евакуиран успешно, разказва, че се скрил в тоалетните на четвъртия етаж. Успял с още няколко души да слезе на втория етаж, където се крил в продължение на три часа под маса в ресторант. В този интервал се чули поне четири изстрела. Накрая се появили военни, които извели хората.

Засега мотивите му не са ясни. Според полицията той бил гневен заради спор за земя. По време на атаката мъжът пуснал пост в социална мрежа, питайки дали да се предаде. Преди това пуснал снимка на куршуми и написал, че "никой не може да избегне смъртта". Фейсбук страницата му е свалена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.02 2020 в 03:07

Значи така, редакторке:
"Войникът" е войник, а "Лейтенантът" вече е офицер. Други умения. И други мотиви.

152

1

Socerez

08.02 2020 в 15:59

"Тайланд: Войник уби 12 души и рани още много" ..... "Войник от сухопътните войски на Тайланд откри стрелба по улиците на град Корат и уби поне два души..." Два души....
Трагични сте, явно знаете само руски!
 
X

Да помогнем на украинските деца!