Таяни: Трябва да се създаде европейско ФБР срещу Ислямска държава

OFFNews 24 август 2017 в 17:13 1806 3

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заявява в излъчено днес интервю, че в Европа трябва да бъде създадено ведомство като американската ФБР с цел борба срещу терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). 

По думите му ИД се опитва да извърши нападения из целия континент. "Трябва да се работи съвместно, тъй като понякога сътрудничеството е недостатъчно", казва той.

Според него може да се направи много повече за взаимодействието между националните прокуратури, полиции и разузнавания и в Европа трябва да съществува ФБР за борба с ИД, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Председателят на европарламента обърна внимание на факта, че в Европа има малко имами, които говорят на испански, италиански или немски, а "не само на арабски".

По думите му имамът Абделбаки ас Сати, предполагаемият организатор на терористичния акт в Барселона, "е терорист и не е говорил за религия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

25.08 2017 в 14:50

Още чиновници,които няма да се борят с никого и нищо срещу високи заплати. Бюрократите в ЕС не им е ясно май,че хората все някога ще им писне да ги убиват по площади и улици заради тъпата политика,водена от избраните от тях малоумници,а последните да си кротуват в бронираните си лимузини и строго охранявани резиденции.И след поредния атентат да се появяват с увеличена охрана и скръбни лица,да полагат цветя в демонстрация,че не ги е страх.Те няма от какво,да му мислим ние,обикновените хора

25665

1

Victimized

24.08 2017 в 22:28

Създаването на такива "ведомства" раздува бюрократичния балон само повече. Понеже когато ИД бъде , евентуално, унищожена, това звено няма да се закрие, а ще продължи да си търси работа след това ......