Свободен интернет за кубинците на безбожно скъпи цени

Последна промяна на 30 май 2013 в 15:15 1588 2

Computer
Computer

В Куба до месец ще има свободен достъп до интернет, но на твърде висока цена - 4.50 $ за час сърфиране.

Към момента едва 2,6 милиона души в страната (при 11,2 милиона население) имат ограничен достъп до „разрешени“ от комунистическото ръководство сайтове.

Единствените места с неограничен достъп до мрежата са някои държавни институции и по-луксозните хотели (но само за чуждестранните туристи).

От постановление в кубинския Държавен вестник става ясно, че от 4 юни вече ще има свободен достъп до интернет в 118 специално обособени места в цялата страна.

Според кубинското правителство това е първата стъпка към домашния интернет.

От „свободния“ кубински интернет обаче ще могат да се възползват малцина - цената за час сърфиране е 4.50 $, а средната месечна заплата в страната е около $ 20.

Но дори да си платят кубинците пак ще трябва да имат едно на ум – службите за сигурност ще следят за онлайн активност, която "застрашава или засяга обществената безопасност“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2013 в 21:06

На колкото им я продават, на толкова и те препродават. Смачкаха я тази държава, а после й се подиграват. Тъпаци.

30.05 2013 в 15:34

Иии, не се научиха нeкои селски пръчки, че цената не може да е скъпа или евтина!!! Скъпа или евтина е стоката, а цената може да бъде ниска, висока, разумна, непосилна, социална, приемлива и каквото още се сетиш, само не и скъпа!!! Ей, значи... еби-учи, еби-учи, и така- цял живот!!! Ама ша спрем да учим най-накрая.