Сватба с ракета във входа. Аня и Дмитро се ожениха на сутринта след обстрела на блока им в Клугино-Башкиривка

OFFNews 02 декември 2022 в 16:34 2550 2

Снимка Сиспулне

Родът трябва да се продължава, казва Аня и тръгва с Дмитро към гражданското часове след руската ракета в блока им.

Ракета уцели снощи жилищен блок в Клугино-Башкиривка, на 40 километра от центъра на Харков, и разруши един от входовете. Аня и Дмитро, които живеят през няколко врати, решиха да не отменят сватбата си, насрочена за 2 декември и на сутринта след руската атака пред блока се събраха сватбари. Така живеят в условията на война жителите на Харковска област във военна Украйна, разказва порталът „Суспилне“.

„Решихме да се оженим. Датата е толкова красива – 02122022. Войната си е война, а родът трябва да се продължава!“ – коментира младоженката. Младоженецът бил на 20 минути от блока, когато дошла руската атака. Аня – вкъщи. „Всички прозорци се разтвориха“, описва булката момента на взрива, поразил част от блока.

Така в петък сутринта пред 6-ти вход на блока се събрали сватбари и съпроводили младите до Гражданското отделение в Клугино-Башкиривка, а пред първи вход, където паднала руската ракета, работели спасителни екипи.

Руска ракета от комплекс С-300, които руснаците използват и за наземни цели, ударила блока в 23.21 часа снощи. При обстрела, който засегнал първия вход на пететажен блок е била ранена 67-годишна жена, която е стигнала със собствени сили до болницата и е настанена там за лечение, а на 24-годишна обитателка на блока е оказана помощ на място, съобщиха от спасителните служби в Харков. Част от жилищата в блока са разрушени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови