Строят храм на единението – църква, джамия и синагога в едно

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 10:22 9390 33

План на сградата, А - основна част, В - джамия, С - църква, D - синагога

Мюсюлманската, еврейската и християнската общности в Германия си подават ръка, за да построят храм на единението в столицата Берлин, съобщава Би Би Си.

В сърцето на Берлин – на централния площад „Петриплац“ предстои да бъде изграден уникален по рода си храм, който ще е едновременно синагога, джамия и християнска църква. Властите вече са провели търг, който е определил печеливш.

Общата част на храма ще е квадратна, с висока кула. От нея ще се влиза в три помещения за поклонение на християни, мюсюлмани и евреи.

Главният архитект на проекта Вилфрид Кюн посочва, че трите храма ще бъдат с еднаква площ, но с различна форма.

„Всеки храм е проектиран в съответствие с религиозните особености на всяка вяра. В синагогата и джамията, например, има две нива, докато църквата е изградена само на едно ниво. В църквата ще има орган, а в джамията – място, където мюсюлманите да си мият краката“, посочва Кюн.

Архитектът разказва, че докато се е ровил в историята на трите религии, е установил, че те имат много общи архитектурни елементи.

„За джамиите, например, не е задължително да имат минаре. За църквите пък не е необходимо непременно да имат кула. Основната идея е да се завърнем към корените на религиите, когато те са били близки и са споделяли общи архитектурни принципи“, посочва Кюн.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 18:16

Сашко. Казвам съм им го на много такива като теб, да не си адресират лудостите и заболяванията си, че не случайно, в манастирите и църквите са все педеруги, и откровено психично болни лунатици вярващи в едно кръвожадно божество, и молещи се на един уред за убиване. И ако си малко по запознат, това е откъси от Книгата на Не вярвам в коледата, и си личи кой са лудите фанатици, обявявайки се себе си за най-нормалните, а в това време са забравили да си пият лекарствата. Смяташ че така ще блеснеш в оригиналността си, като обидиш човек, шизофренико, чуващ гласове, на предците си, и духовно свързващ се с тялото на човек. Баце. Лекувай си шизофренията до като ти е време, че агонията ти няма да е лека и безболезнена.

24.06 2014 в 18:08

Мдааа...или лудите имат маниакално влечение към подобни блогове или четенето на такива глупости от лабилни хора ги води до криза. Не знам, ама не ми се струва нормално човек да вярва на подобни анонимни глупотевини.

Всъщност толкова много хора вярват и в кеймтрейлс или в това, че американците не са кацали на Луната и всичко е холивудски фалшификат, при положение, че фактите доказващи точно обратното са изобилни, че какво остава за опитите на разни луди да "историчничат" по отношение на събития от по-далечни времена.

24.06 2014 в 17:58

И ето ти малко матрял да попрочетеш, а не да сричаш някакви си библейски клишета. Ето в действителност в какво вярваш, канибалска подлого, на еврейският синедрион, и агента им Савел. Подмяна на църквата - http://istoriata.blog.bg/history/2012/08/30/podmiana-na-cyrkvata.994768

24.06 2014 в 17:55

Лудият, вика другите са луди. Не им отговорят на шизофренните им, нямали модератори. И какво ще стане като ме модерират/ ще ти кажа. Едно абсолютно нищо. Канибал ще си останеш. С това няма да се промени нищо. Добре че такива като теб ви толерират и не само тук, но и на всякъде другаде, понеже им правите реклама на сайтовете им, с шизофрениите си. Ако поне за малко успееш да се прочетеш какви дивотии най-първо си започнал да пишеш, бъди убеден, християн-комунистино, бъди убеден че ще се изплашиш сам от себе си.

24.06 2014 в 17:41

Защо, собствените ли си лекарства ли си предлагаш шизофренико. Аз съм се бил запенил. Че се вижда кой е с пяната на устата, понеже му казвам истината, и вместо аргументи обиди. Ами нормално е за обидено същество, при това психично болно, но лекуващо другите, който не са болни като него, да обижда. Не само че не си познава собствената си религия, ами на това и отгоре, на авторитет се опитва да се издокарва. Слушай. Срещу теб стои човек, бил в манастир, и опознал канибалско-педерастичната ви религия.

24.06 2014 в 17:36

Magic, Нещо много се запени вече. Пийни си хапчетата, че като те гледам си пред амок.

24.06 2014 в 17:24

И ето ти едно много добро определение за примитивност. Само ние знаем и познаваме истината, а всички останали са в заблуда. А на това не му ли се викаше гордост и тщестлавие. А това не беше ли според каноните на църквата ти най-големият грях на греховете, а именно гордостта. Вижда се че си фанатик, а не нормален човек. То тогава защо смяташ че ще се държа на положение, като си примитивна гад. А с примитивните форми на живот, по-примитивен начин се отнася човек.

24.06 2014 в 17:20

Канибалино. Казва ти се че си канибал, и в това същото време в опита си да изкараш другите канибали, цитираш библията, с точните каниблски текстове, където точно и ясно се казва. Да ядели човешко месо, и да пиели човешка кръв, и духовните им очи им се били отваряли. Не само канибали, ами при това и шизофреници. И си задай въпроса, невежа гад такава. Защо като е най-истиното православното ви канибалство, не го предпочитат много хора. Да обяснявам ли християнството как е наложени, че не е със проповеди, а с огън и меч.