Стрелецът от Тексас съден за насилие над жена си и детето си

OFFNews 06 ноември 2017 в 06:45 3365 0

26-годишният Девин Патрик Кели, който откри безразборна стрелба, уби поне 26 души и рани още 20 в баптистка църква в Съдърланд Спрингс в Тексас, е съден за насилие над съпругата и детето си през 2012 г., съобщи CNN. 

Кели е бивш военен, разжалван за лошо поведение, след като е прекарал година в затвора заради насилието над семейството си. През 2014 г. той е уволнен заради лошо поведение от ВВС на САЩ. 

Девин Кели е купил полуавтоматичната пушка "Ruger AR-556, с която извърши нападението, от магазин в близкия град Сан Антонио миналата година. Той е излязъл от кола от близката бензиностанция срещу църквата в Съдърланд Спрингс и е започнал стрелбата, още преди да влезе в храма, след което е успял да нахлуе и вътре. 

Местен жител го е прогонил със собствената си пушка, но не е ясно дали Кели е бил ранен, преди да избяга с колата си. Той бе открит мъртъв с огнестрелна рана в автомобила си на границата със съседния окръг Гуадалупе. Все още не е ясно дали се е самоубил или е бил ранен от прогонилия го цивилен жител.

В колата му са намерени множество оръжия. 

ФБР е на мястото на стрелбата, заяви Мишел Лий, говорител на полицейското управление на ФБР в Сан Антонио. Членове на семействата на жертвите са се събрали в читалището в непосредствена близост до баптистката църква и очакват новини за своите близки. 

Като щат сме изправени пред най-голямата масова стрелба в историята ни. Има толкова много семейства, които са загубили свои близки, бащи, майки, синове и дъщери. Трагедията  е още по-голяма заради факта, че се е случила в църква – място за преклонение. Скърбим за загубата им и подкрепяме семействата им”, коментира губернатор Грег Абът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews