Стрелба в училище в Казан, жертвите са 11, девет са деца (обновена)

Деца са скачали от прозорците, за да се спасят от терора на двамата нападатели

OFFNews 11 май 2021 в 11:03 7502 0

Снимка ТАСС

Двама души са открили стрелба в училище № 175 в Казан, съобщи ТАСС.

Един от тях вече е задържан. По предварителни данни става въпрос за 17-годишен тийнейджър. Вторият нападател на училището все още е в сградата.

В последствие беше установено, че стрелецът е един - Илназ Галявиев, който е учил в колежа ТИСБИ, но е изключен тази година поради неизплатени задължения

По последна информация броят на жертвите на стрелбата нарасна до 11. Други 10 души са ранени. Това съобщиха пред ТАСС от службите по спешна помощ.

По-рано бе съобщено, че жертвите са девет.

"Девет души бяха убити, включително осем деца и учител. 10 души бяха ранени, четири от тях са хоспитализирани", каза източник на информационната агенция.

В същото време от републиканския център за медицина при бедствия съобщиха, че след стрелбата 12 деца и един възрастен са откарани в болници.

По последни данни на детската болница на Татарстан, при тях са настанени 18 деца, 6 от които са в тежко състояние. 

Сега на мястото на инцидента работят оперативни служби и полицейски служители. Децата се евакуират от училището, някои ученици са започнали да скачат през прозорците, за да избегнат стрелбата.

Семействата на загиналите ще получат по 1 милион рубли (около 22 000 лева).

От "Единна Русия" поискаха щателно преразглеждане на законите за притежание на оръжие и осигуряването на безопасността в училищата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови