Странни прояви на траур шокираха британците: в киното без пуканки, в метрото без музиканти, в хотела без презервативи

OFFNews 14 септември 2022 в 20:13 4139 1

Траурът по кралицата ще продължи до 20 септември за обикновените поданици и до 26 за членовете на кралското семейство и кралската свита.

Снимка БТА / АР

Траурът по кралицата ще продължи до 20 септември за обикновените поданици и до 26 за членовете на кралското семейство и кралската свита.

Заключени стойки за велосипеди, блокирани машини за продажба на презервативи, обездвижени детски коли-люлки, забрана за изпълнения на уличните музиканти в лондонското метро или спрени часовници на публични места – за такива необичайни начини на траур след смъртта на кралица Елизабет II разказват британските медии, а „Дейли мейл“ се пита наистина ли кралското семейство би искало всичко това.

Някои от проявите на скръб наистина са странни. Сред тях е решението за отмяна на Седмицата за информираността за морските свинчета, която беше планирана за дните от 19 до 23 септември, но първият ден на мероприятието трябваше да съвпадне с датата на погребението на кралицата. Затова морските свинчета ще почакат до 26-30 септември.

До следващия понеделник са затворени кината във Великобритания. Някои от тях вместо касови филми, ще излъчват погребението на Елизабет II, но… без пуканки. „Местата в залите ще бъдат безплатни, а офертата на киоските при касите ще се ограничи само до вода, няма да има пуканки или други закуски и напитки.“ – съобщават от една от веригите с мултиплекси.

Промени има и в състезанието „I'm a Celebrity Jungle Challenge“, организирано в Салфорд, Англия. Досега победителите са наричани крал или кралица на джунглата . Заради смъртта на Елизабет II сега ще се казват само „господари на джунглата“.

„Дейли мейл“ съобщава за заключени стойки и стоянки за велосипеди, както и за спрени часовници със стрелки, показващи часа на съобщението за смъртта на кралицата. В социалните мрежи се появи снимка от хотел, където е блокиран апарат за продажбата на презервативи, контрацептиви няма да има до 21 септември.

Денят на погребението на Елизабет II ще бъде почти свободен от работа във Великобритания - ще работят основните институции като полиция, пожарна и медицинска помощ. Кралският траур за членове на кралското семейство, придворни служители или хора, участващи в церемонията след смъртта на монарха, ще продължи до 26 септември. Националният траур обаче ще приключи в деня след погребението на Елизабет, тоест във вторник, 20 септември. В траур са дори телефонните кабини, показва една от снимките в Туитър, която показва опакована в черен креп будка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови