Страните от Г-7 искат изключването на Русия от Съвета на ООН по правата на човека

OFFNews 07 април 2022 в 16:47 1513 2

Снимка БТА/Архив

Страните от Г-7 поискаха в обща декларация Русия да бъде изключена от Съвета на ООН по правата на човека, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Убедени сме, че е дошъл моментът да бъде прекратено членството на Русия в Съвета по правата на човека", заявяват външните министри на седемте най-развити индустриални страни. Предложението ще бъде представено пред Общото събрание на ООН.

Освен това страните от Г-7 обещават, че извършителите на "кланетата" в украинския град Буча "ще бъдат преследвани и ще трябва да отговарят" за деянията си.

В понеделник САЩ и Великобритания поискаха изключването на Русия от международната институция в отговор на "снимките от Буча". След изтеглянето на руските сили в града бяха открити множество трупове.

Очаква се Общото събрание да гласува в 14 ч. по Гринуич. Днес в Брюксел се провежда заседание на външните министри на страните от Г-7 (САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Канада и Япония). Страните заявяват в съвместната си декларация, че "кланетата в град Буча и други украински градове ще бъдат включени в списъка със зверства и тежки нарушения на международното право, извършени от агресора на украинска земя".

Кадрите на "цивилни жертви, жертви на изтезания и очевидни екзекуции, както и съобщенията за сексуално насилие и разрушаване на гражданска инфраструктура, показват истинското лице на бруталната агресивна война на Русия срещу Украйна и нейния народ", добавят те. Г-7 уверява, че работи за "увеличаване на натиска върху Русия, чрез налагане на допълнителни ограничителни мерки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5910

3

Един

07.04 2022 в 19:17

Нещо са се оплели с инсценировката, кмета и МВР - то им не са знаели за сценария, за да не пускат клипчета преди това.

2550

2

alfakentavur

07.04 2022 в 17:19

Я кажи и това каква "инсценировка" е

https://offnews.bg/razsledvane/kolko-otkradna-vanka-sas-tanka-773918.html

Там всички путлерови тролчета мълчите като пукъли.
 
X

Да помогнем на украинските деца!