Стотици убити от Турция след нахлуването ѝ в Северна Сирия

OFFNews 28 януари 2018 в 08:25 10141 4

Снимка Ройтерс

447 души са били убити от нахлуването на Турция в Северна Сирия в рамките на военната операция "Маслинова клонка". Информацията съобщава вестник "Дейли салах", като цитира турската армия, която нарича убитите "терористи".

Армията твърди, че убитите са от Кюрдската работническа партия (ПКК), Партията на демократичния съюз (ПДС), Силите за защита на народа (СЗН) и ДАЕШ.

Същевременно кюрдската агенция Фърат, цитирана от ТАСС, съобщава за много убити цивилни. При турските въздушни удари и артилерийски обстрел убитите цивилни в района на Африн е достигнал 86 души. Според Анджела Ришо, ръководител на здравната служба в Африн, други 198 души са били ранени и са получили помощ в болниците, като мнозинството от жертвите са жени и деца.

Според съобщението на турската армия военновъздушните сили на Турция са унищожили близо 340 цели, включително убежища, складове с боеприпаси и огневи позиции. Двама турски войници са били убити, а 11 са ранени на осмия ден от операцията, се посочва още в публикуваното вчера съобщение.

Турция започна операцията "Маслинова клонка" на 20 януари в района на Африн срещу ПКК, ПДС, СЗН и ДАЕШ (арабската абревиатура на "Ислямска държава"). Турция разглежда сирийските кюрдски Сили за защита на народа и тяхното политическо крило - Партия на демократичния съюз, като разклонение на поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

29.01 2018 в 17:41

Колко трябва да си невеж, за да си мислиш, че талибаните са способни да нападнат Ню Йорк?! Сред атентаторите нямаше дори един гражданин на Афганистан. Русия в Алепо и САЩ в Мосул поне могат да се оправдаят със съответните правителства. Турция открито напада съседна страна и унищожава мирно население.

10952

4

Мойри

29.01 2018 в 16:24

В случая Турция разчиства мирно население, както Русия го направи в Алепо, когато безразборно бяха сравнени със земята жилищни квартали. За НАТО имате грешка. Накратко: НАТО, атакува, ако е нападната някоя от страните членки, както през 2001 талибаните(Афганистан) сториха това в Ню Йорк, а Югославия след решение на ООН след геноцида в Сребреница. Либия е също след резолюция 1973. Останалото са кремълски внушения за употреба от хора, което харесват начина на живот в Сибир.

13350

1

torbalancho

28.01 2018 в 09:19

Европа спинка