Стотици бежанци изчезнали след пожара във Франция

OFFNews 13 април 2017 в 09:31 2746 1

Стотици бежанци и мигранти са изчезнали след пожара в лагера край град Дюнкер, Северна Франция, съобщава "Guardian".

Лагерът - за 1500 души - беше изпепелен в понеделник през нощта. Пожарът започнал след масов бой, в който участвали 100-150 души.

Властите прекараха вторника в търсене на подслон на мигрантите след унищожаването на единствения официален мирантски лагер в страната. Има опасения, че сега кандидатите за убежище ще се върнат да спят на брега край пристанището.

По време на кратко посещение френският вътрешен министър Матиас Фекл заяви, че правителството няма да допусне повторното построяване на лагера. Вместо това ще бъде намерен постоянен подслон в центрове в страната през следващите няколко дни.

Благотворителни организации отправиха призиви за спешно набиране на средства за подпомагане на хората, останали без покрив над главите си след пожара. Има и притеснения за около 120-те деца, които живееха без родител или настоятел в лагера и се опитваха да достигнат до свои близки, успели да се прехвърлят във Великобритания. Някои бяха временно приютени в спортни зали, но няма място за всички деца, а благотворителните организации не могат да подсигурят място за престой на всички тях.

За 900 души е намерен подслон, но около 600 остават без дом. Властите дори не знаят къде са тези хора сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови