Стинг почете паметта на загиналите при атентата в "Батаклан" (снимки и видео)

OFFNews 13 ноември 2016 в 09:25 5247 0

Британската музикална легенда Стинг почете паметта на загиналите в зала "Батаклан" в Париж преди година. Участието му беше част от почитането на паметта на жертвите от атентата на 13 ноември 2015 г., когато загинаха 130 души, а стотици бяха ранени.

От тогава страната е в ситуация на извънредно положение, което вчера беше удължено с още три месеца.

Организирани са серия от възпоменателни церемонии, в близост до седемте места, ударени от джихадистите. Началото е в 9 ч. местно време, а първата церемония ще е пред Стад дьо Франс.

Възпоменания ще има и край шестте заведения, където имаше атаки. Ще бъдат открити и паметни плочи. Последната церемония е в концертна зала Батаклан, където загинаха най-много хора. Очаква се там да се съберат оцелели от атаката, близки на загиналите, политици, както и част от членовете на групата "Игълс оф дет метъл", по време на чиито концерт стана нападението. 

Вратите на "Батаклан" бяха отворени за първи път снощи. Билетите за концерта на Стинг бяха изчерпани за часове. На концерта бяха поканени близки на загиналите и оцелели при кървавото нападение, приходите от концерта ще отидат в благотворителни фондове в подкрепа на близките на жертвите на терористичните атаки. Музикантът няма да взема хонорар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews