Старата вражда ръжда не хваща: Рогозин се закани на Мъск, тоя път заради Украйна

OFFNews 08 май 2022 в 16:47 14125 8

Снимка Bussines Insider

Илон Мъск е съпричастен към снабдяването на фашистките сили в Украйна със средства за военна връзка. А за това ще му се наложи да отговаря като голям човек. Илон, ти не ми се прави на луд! Така в типичния си стил се обърна към родения в Южна Африка милиардер и собственик на Space X и Tesla Илон Мъск генералният директор на федералната космическа агенция на Руската федерация „Роскосмос“ .

В телеграм канала си „Рогозин“ Дмитрий Олегович пише, че според показания на пленения началник-щаб на 36-а бригада на морската пехота на Украинските въоръжени сили Дмитрий Кормянков наземното абонатно оборудване на спътниковата компания на Илон Мъск Starlink е било доставяно на бойците от „нацисткия батальон "Азов" и морските пехотинци на ВСУ в Мариупол“ с военни хеликоптери.

„По наша информация доставките и предаването на абонатните станции за приемане и предаване на интернет от Starlink е осъществявано от Пентагона“, коментира още Рогозин.

"Ние не воюваме с нацистите в Украйна. Ние освобождаваме Украйна от окупацията на НАТО и отблъскваме най-злия си враг от нашите западни граници", добавя шефът на Роскосмос.

Рогозин и Мъск си имат стара закачка и отношенията между двамата периодично ескалират. През декември 2020 г. Рогозин качи във фейсбук и туитър снимки на специалисти от Роскосмос с части от руската ракета "Союз" в отдалечения руски регион Якутия. "Това не е Бока Чика," коментира Рогозин, визирайки малкия граничен град в Тексас, където SpaceX строи най-голямата и мощна ракета в света Starship. "Това е Якутия през зимата. Чудя се дали от SpaceX могат да работят в такива условия?".

През 2014 Дмитрий Рогозин в качеството му на тогавашен вицепремиер беше санкциониран от САЩ заради анексирането на Крим от Русия и ядосан, Рогозин беше се заканил за крути мерки срещу САЩ в сферата на космическото сътрудничество.

"След като анализирах санкциите срещу нашата космическа индустрия, предлагам на САЩ да изпращат космонавтите си на Международната космическа станция с трамплин," написа Рогозин в Twitter.

Не му се наложи дълго да чака за отговор от Мъск. Когато милиардерът пусна Falcon 9 с капсулата Crew Dragon Мъск коментира небрежно:

„Трамплинът работи."

През 2021 г. пък Рогозин беше се размекнал до такава степен, че в интервю за CNN дори покани основателя на Space X в дома си в Москва като гост на семейството му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

8

AntiZ

08.05 2022 в 22:15

А бе хора, и тук гледам, тролове няма! Тия да не стачкуват? То, вярно, малко им плащат но все е нещо! Като гледам, Мъск си го е преместил от единия крачол в другия! Johnny, 6+ за вица! Чакай да се посмеете на подкреплението, което се задава за орките:
https://t.me/nevzorovtv/4909

12130

7

borisboris

08.05 2022 в 20:58

Доста е забавен Рогозин. Пъне се като въшка върху слон.

11920

6

klimt

08.05 2022 в 20:49

Zа съжаление този идиот е поставен в Роскосмос лично от Путин. От тогава насам Космоса не е мирна зона. Нивото му на знания е критично малко...А помните ли как го внедриха? Уж след скандал с корупция... Отдавна джуджето готви световна война,а разни хлапаци като Мъск за секунди ги направиха за посмешище?

440

5

Pietro

08.05 2022 в 19:18

Рогозин изобщо не го вдига. Плещи като пиян с шапката си. Мъск направи Роскосмос за смях, а не прости и на тежката много милиардна машина на НАСА. Ракетите му летят като самолети по разписание. Измиха срама на НАСА, която 11 години нямаше ноистел да праща хора на Международната космическа станция. Роскосмос е в същото плачевно състояние, подбно на цяла Русия. Строят цяла вечност свой ксомсдрум, окрадоха милиарди рубли покрай градежа. И още пускат союзите си от Казахстан. Бездарни алкохолици!

12073

4

IvanofRumen

08.05 2022 в 19:05

Много се смях! Фашизираният алкохолик Рогозин, вярва ли си? Рашистката измет се взе много на сериозно.

2073

3

Johnny B Goode

08.05 2022 в 18:38

Този що не вземе да се разбере с шефа си за кво се борят, единият вика нацисти, другия не нацисти ами НАТО.

По този повед, един актуален виц:

- Сеня, как е при вас в Одеса?
- Как да е, руснаците воюват с НАТО.
- Има ли загуби?
- Има, руснаците загубиха няколкостотин самолета, няколко хиляди танка и БМП, прилично количество жива сила включително генерали, крайцера Москва...
- А, НАТО?
- Няма да повярваш, НАТО още не е дошло.

-60

2

офф бее

08.05 2022 в 17:40

Даа бе! Не мисля, че би инвестирал в толкова пропаднала дупка. И да я купи, няма на кой да я продаде... А човека се грижи за инвестициите си! :-)

2051

1

Propaganda

08.05 2022 в 17:27

Тоя пиян азиатски орк да не се ебава с Мъск, човек, дето може да купи и продаде руската кочина няколко пъти.