Стачка в Луфтханза, отменят полети

OFFNews 20 февруари 2024 в 08:55 577 0

Луфтханза

Снимка БТА/АП

Луфтханза

Наземният персонал на "Луфтханза" започна втора за тази година предупредителна стачка, като се очаква това да доведе до отмяна на стотици полети на германската авиокомпания и да засегне повече от 100 000 пътници, предаде ДПА.

Отменени с полети от и до Франкфурт и Мюнхен, предупреждават от летище София. Пътуващите трябва да се свържат с авиокомпанията и да следят сайта на летището, за да получат информация за алтернативни полети.

Представителят на профсъюза "Ферди" Марвин Решински съобщи, че в предупредителната стачка са се включили служители на "Луфтханза", работещи в сферата на технологиите, логистиката, товарните превози и информационните технологии. Наземният персонал на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт ще започне да стачкува днес в 4:00 ч. местно време. Стачката ще продължи малко повече от ден.

Авиокомпанията възнамерява да извърши днес от 10 до 20 процента от близо 1000 планирани полета. "Луфтханза" предупреди пътниците на отменените полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, защото няма да има кой да ги обслужи.

Стачката е организирана от германския профсъюз на работниците в сферата на услугите "Ферди", който иска повишение на заплатите на наземния персонал на авиокомпанията с 12,5 процента, докато ръководството на "Луфтханза" е съгласно на увеличение само с 10 процента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки