Стачка отмени над 150 полета в Испания

Вероника Шербанова 09 април 2012 в 11:07 1456 0

Заради стачка на испанска авиокомпания бяха отменени 156 полета. Снимка: БГНЕС
Заради стачка на испанска авиокомпания бяха отменени 156 полета. Снимка: БГНЕС

Над 150 полета на испанската авиокомпания „Иберия“ бяха отменени заради стачкуващи пилоти, съобщи Дарик. Те са против създаването на нискобюджетния филиал на фирмата „Иберия експрес“.

Половината отменени полети са международни, в това число и презокеански – за Маями, Ню Йорк, Мексико, Сао Пауло и Буенос Айрес.

Стачката ще е всеки понеделник до 20 юли (общо 30 стачни дни). Очакваните загуби са от около 90 милиона евро. За да намали неблагоприятните последици, испанската авиокомпания е подписала още през зимата споразумения с други фирми за превоз на пътници с алтернативни полети.

Вече трети ден продължава и стачката в Брюксел. Служители на градския транспорт блокираха белгийската столица, след като техен колега беше убит на работното си място в събота. 56-годишният мъж беше пребит до смърт от пиян шофьор след катастрофа между автобус и лека кола.

Работниците искат от властите да им гарантират безопасни условия на труд. Тази вечер синдикатите ще се срещнат с министъра на вътрешните работи Жоел Милке.

От общинската управа вече са ангажирали 300 допълнителни полицаи в сферата на градския транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови