Срок 30 септември: Путин нареди руските видеоигри да залеят света или поне БРИКС

OFFNews 17 август 2023 в 10:17 4487 3

Снимка fishki.net

Мнозина още въздишат по култовата електронна игра от времето на СССР "Ну, погоди".

Президентът на Русия Владимир Путин е наредил да бъдат подготвени предложения за популяризирането на руските видеоигри на чужди пазари, съобщи сайтът на руския диктатор kremlin.ru. Новината, която не е фейк, фигурира в документ, озаглавен "Списък с инструкции след посещението на изложбата "Развитие на креативната икономика в Русия"".

"Правителството на Руската федерация, съвместно с акционерното дружество "Руски експортен център", автономната организация с нестопанска цел "Агенция за стратегически инициативи за насърчаване на нови проекти" да представи предложения за популяризиране на руските видео игри на чуждестранните пазари, в това число и на пазарите от БРИКС, заедно с използвания от тях руски софтуер". Путин дава за това срок до 30 септември 2023 година, а за главен отговорник е посочен министър-председателят Михаил Мишустин".

Сред най-известните игри на руски разработчици попадат, "Тетрис", "Тираджии", "Петка и Василий Иванович", "Ил-2 щурмови самолет", "Блицкриг" и King's Bounty. 

Пак със срок до 30 септември Кремъл е наредил на премиера Мишустин разработването и прилагането на програма за създаване на центрове за възпроизвеждане на аудиовизоално състояние в малки населени места с население до 50 хиляди души, като се обмисли използването на технологията Extra Cinema, както и създаването на услуга за цифрово разпространение на аудио-визуално съдържание - по 150 единици годишно. Общо президентските заръки са 12, сред тях е и създаването на специална икономическа зона в Москва в областта на филмовата индустрия - Московски международен филмов клъстер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

3

danvan

18.08 2023 в 01:36

Като няма хляб, да има зрелища ...

11619

2

Танас

17.08 2023 в 12:26

avitohol, и създателите на Digital Combat Simulator - и преди него Lock-On Modern Air Combat - са руснаци и беларуси (Belsimtek май още правят симулатори професионално), но от край време са във Великобритания, а и играта не е така масова, каквато е World of Tanks. Всичко сторено от руснаци в тая сфера е в чужбина - най-силното им ИТ в Русия е фермата на повара..

605

1

avitohol

17.08 2023 в 10:33

Имаше една наистина мнго оборотна игра, която можеха да ползват но не се усетиха навреме.
World of Tanks - е беларуска и е наистина мнго оборотна само че отдавна създателите им милиардери са избягали в Кипър и не смятат да правят нищо по въпроса. Дори след началото на войната Руските сървъри ги отделиха в някаква руска франчайз фирма и само си точат пари от там ама не могат да им вземат нищо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки