Spotify прекрати договора с Хари и Меган

OFFNews 16 юни 2023 в 15:38 2611 0

Хари

Снимка БТА/АП

Хари и Меган Маркъл

Стрийминг платформата Spotify прекрати договора си с херцога и херцогинята на Съсекс, по силата на който двойката издаде поредица от подкастове. В съвместно изявление на страните се казва, че това е взаимно решение, но американските медии твърдят, че причината за раздялата е слабото представяне на Хари и Меган, съобщи Би Би Си.

Договорът със Spotify трябваше да предвижда създаването на няколко различни поредици от подкастове, но от 2020 г., когато беше подписан, досега е реализиран само един проект - подкастът Archetypes.

От август 2022 г. досега са издадени 12 епизода, които се фокусират основно върху проблемите на жените в съвременния свят: стереотипите, с които се сблъскват, и трудностите, които трябва да преодолеят, за да заемат своето място в обществото.

Сред гостите и събеседниците на Меган Маркъл в подкаста са били известни жени като тенисистката Серена Уилямс, певицата Марая Кери и светската дама Парис Хилтън.

Договорът със Spotify на стойност 25 млн. долара се превърна в една от най-големите бизнес сделки на принц Хари и Меган Маркъл, откакто те се оттеглиха от кралските си задължения и обявиха стремежа си към финансова независимост.

Според американската преса обаче поради предсрочното прекратяване на договора те няма да получат пълната сума по него.

След като през 2020 г. сключи споразумение със Spotify, принц Хари заяви, че подкастите за него и Меган могат да бъдат пробив, тъй като възнамеряват да позволят на обществеността да чуе нови гласове и необичайни гледни точки.

Подкастът, чийто водещ е единствено Меган, наистина събра голяма аудитория и спечели голямата награда на церемонията по връчването на наградата "Изборът на публиката" в Лос Анджелис през декември миналата година.

Подкастът е продуциран от собствената продуцентска компания на Хари и Меган - Aрчълуел.

"Харесваше ми да навлизам в процеса, да седя до късно през нощта в леглото и да работя по сценария. А аз обичах да се впускам в смислени разговори с моите разнообразни и вдъхновяващи гости, да се смея и уча заедно с тях", каза по-рано Меган Маркъл.

The Wall Street Journal, позовавайки се на ръководството на Арчълуел, пише, че Меган ще продължи да създава съдържание за аудиторията на Арчълуел на друга платформа. Все още не е разкрито коя е тази платформа.

Разтрогването на договора с херцога и херцогинята на Съсекс беше предшествана миналата седмица от съобщението на Spotify, че съкращава 200 работни места в отдела си за подкастинг.

Стрийминг гигантът обясни това със стратегически промени след огромни инвестиции в развитието на подкасти в платформата.

Хари и Меган все още имат два големи договора в процес на изпълнение - с Netflix, която направи документална поредица за тях, и с Penguin Books, която публикува противоречивата автобиография на принц Хари "Резервен".

Сериалът на Netflix беше пуснат през декември 2022 г., но не успя да постигне рейтинга, на който се надяваха създателите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика